Mattias Metes Syrianska faller ur superettan. Arkivbild.

Syrianska åker ur superettan

Södertälje står utan elitlag i fotboll. Syrianska var tvingat att vinna mot Falkenberg men tappade 1–0 till 1–2 och åker ur superettan.

|

Assyriska spelade i fotbollsallsvenskan 2005 men trillade ur superettan i fjol.

Syrianska var i högsta serien i tre år, 2011–2013, men gör nu Södertäljekonkurrenten sällskap i division 1.

Hoppet om fortsatt spel i superettan försvann definitivt när Edi Sylisufaj gjorde 2–1 för Falkenberg i medvinden i den 86:e minuten. Dessförinnan hade Mattias Mete gett Syrianska ledningen på straff efter lite mer än en halvtimme och Per Karlsson kvitterat strax efter paus.

Både Örgryte och Gefle hade chansen att säkra nytt kontrakt. Inget av lagen lyckades.

Exallsvenska Gefle var närmast. Efter att ha pressat tillbaka Degerfors – som fick vänstermittfältaren Kevin Wright utvisad i den 63:e minuten – tog hemmalaget ledningen hemma på Gavlevallen i den 79:e minuten. Den interna skyttekungen Deniz Hümmet gjorde sitt tolfte mål för säsongen fram till 1–0.

I den 87:e minuten kvitterade Sargon Abraham för Degerfors och förstörde Gefles fest.

Örgryte föll klart hemma mot Helsingborg, 0–3.

Öis och Gefle har därmed två poäng ned till Gais och kvalstrecket inför den sista omgången kommande lördag.