Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

VM-känning. Halmstad BS-boxaren Adolphe Sylva boxas i kväll mot Pat McCormack om en plats i EM-kvartsfinalerna och en VM-biljett.

Sylva vidare i EM – närmar sig VM-biljett

Halmstadboxaren Adolphe Sylva är vidare till åttondelsfinal i EM. Han besegrade kroaten Marko Zeljko i första rundan och kan under måndagskvällen säkra en VM-biljett genom en seger mot Pat McCormack i Kharkiv, Ukraina.

– Det var en bra match. Jag var inte igång i början, men vaknade till och vände matchen, säger Sylva.

Halmstad BS-boxaren flög i helgen vidare på det som närmast kan liknas vid en raketkarriär. 23-åringen fick äntligen göra sin mästerskapsdebut i 69 kilo i Lokomotyv Sports Palace i Kharkiv.

– Det var speciellt eftersom att det är första gången jag är med i EM. Det var en skön känsla att tävla med de allra bästa, säger han.

Och kanske var det just nerverna som gjorde att han inte riktigt var med i första ronden innan han kopplade grepp och vann matchen med domarsiffrorna 4-1.

– Jag kände att jag låg under lite, så jag pratade med tränaren i ringhörnan efter första ronden. Han sa till mig att öka takten och att jag behövde ge lite mer, säger Halmstadbon och fortsätter:

– Det var bra att möta honom i första matchen. Han är en lång vänsterhänt boxare, som slår först med högernäven. Det passade mig bra.

I kväll går Sylva in i åttondelsfinalen mot engelsmannen Pat McCormack. Vinnaren går till kvartsfinal och säkrar dessutom en biljett till VM i tyska Hamburg mellan 25 augusti och 3 september i år.

– Han är riktigt duktig och rankas bland de bästa, men jag går in med samma inställning oberoende av vem jag möter. Jag ska ge allt jag har.

Fler lokala sportnyheter hittar du här

 

Ladda ner vår nyhetsapp!
1. Sök på ”Hallandsposten” i App Store eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.
Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet!