Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Stark insats. Adolphe Sylva, Halmstad BS, nådde kvartsfinal i sin första landslagsturnering.

Sylva pressade VM-boxare i Bulgarien

Adolphe Sylva från Halmstad BS fortsätter att övertyga i landslagsringen. I sin första turnering nådde 23-åringen kvartsfinal i 69-kilosklassen i Bulgarien.

– Förbundskapten var nöjd. Han tycker att jag har boxningen i mig, men behöver förbättra konditionen, säger Adolphe Sylva.

Förbundskaptenen Nigel Davis är ny i landslaget och håller just nu på att inventera det svenska boxarmaterialet.

Adolphe, eller ”Adoo” som han kallas, är en som walesaren håller koll på efter SM-silvret förra våren och HBS:aren fick en ny chans i landslagsdressen i Strandja Tournament.
Debut gjorde Sylva för snart tre månader sedan i en landskamp mot Finland.

Den gången blev det seger och ”Adoo” fortsatte på den inslagna vägen i Sofia.

I sin första match besegrade han rumänen Marian Pita med domarsiffrorna 4–1 och följde upp det med samma siffror mot Giovanni Sarchioto, Italien, i åttondelsfinal.

– Jag kände mig lite seg i första matchen, men sedan gick det bra i den andra. Jag höll mig till min gameplan och styrde lite mer än vad italienaren gjorde, säger Sylva.

I kvartsfinalen tog det dock stopp mot rutinerade Alexandros Tsanikidis. Greken, som blivit trea i Medelhavsspelen, boxats EM, VM och kval till OS, var något starkare och vann med 4–1.

– Jag hade lite jobbigt att komma i gång i de två första ronderna, men vann den tredje klart. Tyvärr räckte det inte för seger.

Sylva säger att han väntade för länge innan han började attackera, men när han väl gjorde det fick han Tsanikidis i gungning.

– Jag tyckte att han skulle ha fått ta räkning i andra ronden, men det ville inte domaren. Det var rätt tajt i matchen då och hade jag fått räkningen med mig så hade jag haft större chans att vinna.

”Adoo” hoppas på fler landslagsuppdrag framöver.

– Det kommer en landskamp mot England inom kort, men det är inte hundra att jag får boxas den då Nigel vill se fler i min viktklass. Själv hoppas jag att det här bara är början. Jag gjorde en bra insats i Bulgarien och tycker det ser lysande ut inför framtiden.

Fler lokala sportnyheter hittar du här

 

Ladda ner vår nyhetsapp!
1. Sök på ”Hallandsposten” i App Store eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.
Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet!