Sverigeettan Felix Burestedt kommer inte att spela någon match alls med Halmstad Badminton denna säsong efter att den tyska ligan satt stopp för spel i mer än två ligor.
Sverigeettan Felix Burestedt kommer inte att spela någon match alls med Halmstad Badminton denna säsong efter att den tyska ligan satt stopp för spel i mer än två ligor. Bild: Jari Välitalo

Sverigeettan spelar inte med Halmstad denna säsong

Den 7:e september drar Svenska Badmintonligan igång där Halmstad Badminton är regerande svenska mästare. Klubben kommer dock att få klara sig utan Sverigeettan Felix Burestedt.
– Det stämmer att jag inte kommer att spela alls för Halmstad denna säsongen, berättar han.

ANNONS
|

Anledningen till att Felix Burestedt inte kommer att kunna spela i Halmstads lag är på grund av att den tyska Bundesligan, där Burestedt spelar i BC Wipperfeld, sätter stopp för det.

Burestedt, som också spelar i den danska ligan i nya klubben Team Skælskør-Slagelse, får inte spela badminton i mer än två ligor.

– I Sverige och Danmark finns inga regler för hur många ligor man får representera, men i Tyskland finns det och där är det två ligor som gäller, säger Burestedt och fortsätter:

– Jag fick reda på detta i slutet av juli och det var ett förvirrande besked för mig. Jag hade sagt till Halmstad att tyska ligan var prio ett för mig och att jag inte skulle ha tid att spela alla matcher med Halmstad men nu blir det inga alls. Den danska ligan är en av de starkaste i Europa där jag dessutom får spela tillsammans med Danmarks bästa dubbelspelare som är i världsklass.

ANNONS

För Burestedt innebär det en omställning men tanken är att ändå kunna representera Halmstad under SM och vissa tävlingar.

– Jag är kontrakterad av Halmstad och kommer att tävla för dem här hemma, säger han.

Sverigeettan är övertygad om att Halmstad kommer att vara slagkraftiga även denna säsong.

– De har ett intressant och bra lag och detta ger utrymme för att se de yngre spelarna som Leo Fager och Olivia Johnsson som varit med då och då och som nu kanske får chansen på ett annat sätt, säger Burestedt.

För egen del har han hunnit med att spela två matcher i den danska ligan, vilket resulterat i två segrar.

– Laget har vunnit båda matcherna och det känns bra. Visserligen missade Team Skælskør-Slagelse slutspel senast, men innan dess tog de medalj tretton år i rad så det är en riktigt bra klubb jag har kommit till, säger Burestedt.

Den tyska ligadebuten får han dock vänta ett tag till på.

– Den tyska ligan sätter inte igång förrän i mitten av oktober, säger Burestedt som känner sig i bra form.

– Ja, verkligen. Jag har haft en extremt lång träningsperiod och det har jag inte haft innan. Senast jag spelade en tävling eller lagmatch var i februari, säger han.

ANNONS
ANNONS