Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
När både Fredrik Gustavsson och Erik Sundberg, till vänster, saknades blev Jacob Link, till höger, bäste poängplockare när Sverige slog Danmark och blev trea i debuten i European League.

Sverige trea i European League

Sverige hade hoppats vinna European League i volleyboll i sin debut. Det blev ett brons sedan Danmark besegrats med 3–1 i söndagens match om tredje plats. "Fantastisk känsla att få avsluta på det här sättet", sade förbundskapten Johan Isacsson.

Sverige förlorade lördagens semifinal mot Ukraina i en tight femsetare.

"Den kändes. Vi var värda att vinna där", sade Isacsson i ett pressmeddelande.

I stället väntade värdnationen i den avslutande matchen. Sverige tog första set 25–23, tappade andra 16–25 men spelade sedan hem de två följande 25–19, 25–21.

"Att det är ett hemmaspelande Danmark som står på andra sidan nätet här i dag gör det hela ännu mer speciellt", sade Isacsson som var passare när Sverige tog EM-silver 1989.

Tredjeplatsen i European League var extra imponerande då Sverige i helgens Final Four i danska Gentofte saknade knäskadade lagkaptenen Erik Sundberg samt virussjuke Fredrik Gustavsson, som är European Leagues bäste poängplockare. I stället klev 20-årige Jacob Link fram och blev bästa poängplockare i matchen med 20 poäng.

"En ung kille som inte haft så mycket speltid på den positionen. Han gör det fantastiskt. All heder till honom. Sedan får vi inte glömma att en viss Dardan Lushtaku (passare) gör honom jävligt bra. Dardan gör en enorm turnering", sade Isacsson.

I finalen slog Ukraina Makedonien med 3–1 i set.