De svenska curlingherrarna vann den femte matchen i inledningen av curling-EM i Skottland, mot Norge. Lag Edin (på bilden kaptenen Niklas Edin) har tre vunna och två förlorade matcher hittills. Detsamma gäller för damerna i lag Wranå. Arkivbild.
De svenska curlingherrarna vann den femte matchen i inledningen av curling-EM i Skottland, mot Norge. Lag Edin (på bilden kaptenen Niklas Edin) har tre vunna och två förlorade matcher hittills. Detsamma gäller för damerna i lag Wranå. Arkivbild. Bild: Sean Kilpatrick/AP/TT

Sverige slog Norge i curling-EM

ANNONS

Efter förlusten mot världsettan Italien med 5–7 blev det vinst för Sverige och lag Edin mot Norge i curling-EM i Skottland med 10–5.

De svenska herrarna har nu tre segrar och två förluster på sina fem spelade matcher. Det gäller även för damerna i lag Wranå – tre vunna och två förlorade av fem.

Måndagens två matcher för lag Wranå bjöd på en vinst och en förlust. Under förmiddagen ställdes de mot Tyskland, en match som lag Wranå vann med 8–5.

Desto tuffare blev det mot hemmanationen Skottland under kvällen. Inför hemmapubliken i Aberdeen vann Skottland med 9–7.

För damerna väntar härnäst en match mot Norge under tisdagsförmiddagen. För de svenska herrarna blir det spel mot Nederländerna, på kvällen.

ANNONS
ANNONS