Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Jacob Markströms och Oliver Ekman Larssons (liggande) Tre Kronor hade en tung afton i 4–7-förlusten mot Ryssland i hockey-VM.

Sverige mosat: "Gäller att vi lär oss"

Tre Kronor hade stjärnfyllda Ryssland på gaffeln i en period. Sedan rasade allt och efter sex ryska mål i mittperioden blev Sverige mosat med 4–7 i gruppavslutningen av ishockey-VM.

Efter överkörningen ska nu svenskarna resa sig till kvartsfinalen mot Finland i Kosice på torsdag.

- Blir det Finland? Det blir skitkul, riktigt roligt. Vi kommer att vara redo. Vi har inte spelat den bästa matchen, vi sparar det. Nu gäller det att vi höjer oss, sade Landeskog som styrde in 1–0-målet i en förstaperiod där Sverige imponerade.

Forwardsprofilen, lagkapten i Colorado, hade svårt att förklara den svenska härdsmältan i andra perioden.

1–0 blev 1–6.

Tre Kronor blev mosat.

- Jag vet inte riktigt vad det var med andra perioden. Det var för slarvigt, både med pucken och utan. Vi stod i fel positioner och ingen ville riktigt ha pucken. Då ser det väldigt utspritt ut. Det var alldeles för stora hål i vårt försvarsspel, sade han.

"Blev dominoeffekt"

Tuffe backen Adam Larsson var på isen vid Rysslands två första mål. Det första, genom Artiom Anisimov, kom bara 57 sekunder in på andra perioden.

- Vi åker och byter och sedan kommer de fyra mot två eller fyra mot en. Det är inte så mycket man kan göra åt det, sade Larsson som själv stötte framåt och blev överspelad.

Vid Rysslands 2–1 lyckades Jevgenij Dadonov, i kamp med Larsson styra in pucken bakom Jacob Markström som kom in när förbundskaptenen Rikard Grönborg valde att vila Henrik Lundqvist.

Sedan rasade allt samman.

Adam Larsson är beredd på tuff kritik.

- Det kan skrivas vad fan som helst, men det var inte bara en grej som gick fel. Det kändes som det blev en dominoeffekt, när en sak gick fel gick allt annat fel. Jag tycker inte vi ska dra för stora växlar av den här matchen. Vi har spelat otroligt bra hockey, vi gjorde det även i första perioden i dag. Vi vet att vi har det, säger han.

Inget guldskimmer

TT: Är det bara att borsta av sig?

- Alla har förlorat på det här sättet någon gång under sin karriär, så jag tror att alla vet hur man ska hantera det.

I den sista perioden skärpte svenskarna till sig och kunde snygga till siffrorna efter mål av William Nylander, Oliver Ekman Larsson och John Klingberg.

Men slutresultatet gömmer inte det faktum att Tre Kronor just nu har långt fram till ett historiskt tredje raka VM-guld.

När sammanbitna och nedslagna spelare mötte media i den mixade zonen i Ondrej Nepela Arena fanns där inget guldskimmer.

Det påminde om en annan härdsmälta i samma arena för åtta år sedan.

Då Tre Kronor släppte in fem mål i sista perioden och förlorade VM-finalen med 1–6.

Motståndare den gången?

Finland.