Sveriges Agnes Knochenhauer.
Sveriges Agnes Knochenhauer. Bild: Jonas Ekströmer/TT

Sverige i storform efter två segrar: "Bra"

Dubbla segrar mot Norge och USA.
Sverige visar storform i hemma-VM i curling.
– Vi gör det riktigt bra som lag, säger Agnes Knochenhauer i SVT.

ANNONS
|

Sverige har blandat och gett under inledningen av curling-VM i Sandviken; segrar mot Nya Zeeland, Turkiet och Japan, förluster mot Kanada, Schweiz och Tyskland.

Men kanske har Lag Anna Hasselborg hittat rätt nu.

Segern mot Norge, 6–3, var enligt Agnes Knochenhauer ett resultat av att ha självförtroende och inte göra så många justeringar i spelet.

– Vi har snackat mycket om hur vi vill lira rent tekniskt, säger hon till SVT.

– Att bara att ändra på någon detalj och inte allt, så det blir pannkaka. Det handlar om att hitta de små grejerna att skruva på och framför allt att gå ut och ta stor plats och visa självförtroende där ute, och det gjorde vi.

ANNONS

Senare under onsdagskvällen kom tredje raka segern, den här gången i stormatchen mot USA. Sverige vann med 9–6 efter att ha dominerat de sista omgångarna.

– Det känns skitbra, vi ville gå ut och pressa USA och när vi väl fick till det så lyckas vi med det, säger Sofia Mabergs till SVT.

I grundomgången väntar nu Skottland, Sydkorea, Italien och Danmark.

13 lag deltar och de två bästa lagen i grundspelet går direkt till semifinal, medan länderna på platserna 3–6 tvingas ta omvägen via kvartsfinaler i slutspelet.

Lag Anna Hasselborg har tagit både OS-guld och dubbla EM-guld. På VM har de dock hittills fått nöja sig med två VM-silver.

ANNONS