Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Irma Karlsson och hästen Ida van de Bisschop var bäst när det svenska laget blev femma i säsongens första deltävling i Nations Cup. Arkivbild.

Sverige femma i hoppremiär

Det blev en femteplats för den svenska kvartetten när Nations Cup i hästhoppning hade sin första deltävling i slovakiska Samorin. En placering som förbundskapten Henrik Ankarcrona var lite besviken över.

"Vi är så klart inte nöjda med en femteplats, men vi är glada över hur hästarna gick. Vi hade flera hästar som debuterade på den här nivån och som gjorde det riktigt bra", säger han i ett pressmeddelande.

Schweiz vann på nio fel medan Sverige delade femteplatsen med Italien på 20 fel. I laget red Henrik von Eckermann på Cantinero, Irma Karlsson på Ida van de Bisschop, Evelina Tovek på Dalila de la Pomme och Malin Baryard Johnsson på Indiana. För Irma Karlsson var det debut i den högsta divisionen.

"Det var självklart lite nervöst när det är första gången och allt är nytt. Men jag kunde hålla mig ganska lugn. Det gäller att hitta fokus precis som i vilken klass som helst", sade Karlsson, som var bäst i det svenska laget med 0+4 fel.

Nästa omgång avgörs i Sopot, Polen, den 14-17 juni.