IFK Halmstads Isac Svensson (till vänster) tog SM-silver i helgen.
IFK Halmstads Isac Svensson (till vänster) tog SM-silver i helgen. Bild: Privat

Svensson kom starkt tillbaka – tog SM-silver

Tre USM-brons för IFK Halmstad förra helgen följdes upp med ett USM-silver i Norrköping i lördags. Isac Svensson laddade upp ordentligt i P16 efter medaljmissen på den korta häcken och slutade tvåa på 300 meter häck på tiden 40.68.

ANNONS
|

– Det kändes bra under loppet och jag hade kraft kvar till spurten, säger Isac Svensson.

Åt segrande Hellas-löparen Olle Billgren fanns inte så mycket att göra. Han satte personbästa på 38.94 och var mer än en och en halv sekund före Svensson i mål.

IFK Halmstad-talangen hade tidigare som bäst gjort 40.46 och hade god marginal till övriga i finalfältet.

Isac kom till SM som Sverigetvåa på den korta häcken och hade målet att ta medalj, men han fick inte till det i ruskvädret och slutade sexa på 15.79, vilket var 44 hundradelar från brons.

– Vädret var inte det bästa och det påverkade – jag såg knappt någonting alls i regnet, förklarar Svensson.

ANNONS

Isac hoppades på en plats bland de tre främsta även förra helgen i längd, men missade pallen. Revanschen kom under lördagseftermiddagen.

– Det var minst konkurrens på den långa häcken, men det kändes väldigt skönt att ta en medalj.

Ida Jexe EK tog sig också till final på korta häcken i F16, men hon slog oturligt i en av de sista häckarna, tappade fart och slutade sjua.

Edvin Håkansson blev åtta i P15-finalen på 300 meter häck efter att ha satt personbästa med en hel sekund och Mathilda Åkerman nådde en tionde plats på samma distans i F16 sedan även hon noterat personbästa.

På 80 meter häck (F15) missade Ann-Katrine Bergenhem final med en futtig tiondel.

– Nu har vi tagit medaljer på SM-mångkampen och i USM förra helgen och den här helgen så det känns riktigt bra inför framtiden. Vi har många som kommer underifrån, säger IFK Halmstads ordförande Anders Svensson.

ANNONS