Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Mattias Hargin tror på Sverige i lagtävlingen.

Svenskt självförtroende inför lagtävlingen

Tvåa, fyra, femma. Med André Myhrer i spetsen visade även det svenska laget en gryende OS-form.

Sverige har ett starkt facit i de alpina lagtävlingarna, med medalj i fem av de sex lagtävlingarna som körts i VM-sammanhang. Om ett par veckor gör grenen OS-debut.

Precis som i Hammarbybacken är det parallellslalom som gäller i Pyeongchang. OS-genrepet, med nya topplaceringar för André Myhrer och Frida Hansdotter, ger mersmak.

- Det är skitkul att ha dem i samma lag, konstaterar Mattias Hargin.

André Myhrer kan bara hålla med.

- Vi åker till Sydkorea med gott självförtroende, säger han.

"Inte så sur"

Men det finns lite kvar att slipa på. För Hargin, som var trea i Stockholm i fjol, tog det nu stopp redan i kvartsfinal, där en grensling förstörde chanserna mot tysken Linus Strasser. Hargin slutade därmed på delad femteplats i hemmatävlingen och fick kanske inte riktigt det där kvittot han hade hoppats på inför OS.

- Synd hur det slutar, men jag är inte så sur för det. Det är sådant som händer. Jag hade en ganska bra känsla i åkningen, det kändes som att jag hade Strasser ganska fint i första, säger Hargin.

- Men så gör jag ett misstag och helt plösligt nyper det till. Det är svårt att ta igen det sedan.

Schweiz i topp

Såväl Myhrer och Hansdotter som Hargin kan nog känna sig rätt säkra på sina platser i lagtävlingen. Frågan är vem som tar den andra damplatsen. Anna Swenn Larsson ligger bäst till i slalomcupen av de övriga svenskorna och har därför också kvalat in till både parallelltävlingen i Oslo och den i Stockholm de senaste veckorna. Å andra sidan, medger svenskan, har hon blivit utslagen direkt i båda tävlingarna.

- De tar ut laget där borta, de bästa får köra och jag hoppas att jag är en av dem, säger hon.

- Vi har både Estelle (Alphand), Emelie (Wikström) och Sara (Hector) som är sjukt duktiga. Jag tror att jag har god chans, men inget är skrivet i sten.

Alpingiganten Österrike hade en oväntat svag dag i Hammarbybacken. Det stora utropstecknet var i stället Schweiz, som tog segern på herrsidan genom Roman Zenhäusern och andraplatsen på damsidan genom Wendy Holdener. Dessutom blev Luca Aerni fyra.

- Vi har ett intressant lag, med till exempel Wendy och Luca, säger Zenhäusern.

- Schweiz mot Sverige, det vore en intressant final.