Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Svenska Linn Grant är en av kvinnorna som deltar i den första damtävlingen på Augusta National. Arkivbild.

Svenskor bryter ny mark på Augusta

Aldrig tidigare har en damtävling spelats på golfklubben Augusta National. Nu har sex svenskor chansen att bryta ny mark.

Augusta National i Georgia är inte bara legendarisk golfmark där US Masters spelas, det är också en notoriskt konservativ klubb som förbjöd kvinnligt medlemskap fram till år 2012. Men tiderna förändras även i den amerikanska södern och för första gången någonsin ska det nu spelas en damtävling på klubben. Sex svenskor är med i Augusta National Women's Amateur, som börjar på onsdag på närliggande Champions Retreat.

Linn Grant, 19, säger i en intervju med SVT att hon inte är så spänd som många kanske tror.

- Jag själv kollar väldigt lite på golf så jag och de andra tjejerna är lite "jaha, vad är det här", medan alla vuxna runtomkring oss tycker att det är jättehäftigt, säger hon och kommenterar klubbens konservativa hållning:

- Som tjej blir man väl kritisk när man hör sådant men nu är det ju väldigt roligt att de valt oss att spela den här tävlingen. De kunde ju lika gärna skapa den här amatörtävlingen och valt killar.

Efter de två första rundorna flyttas tävlingen över till klassiska Augusta National efter att fältet med 60 golfare har halverats. Linn Grant tror att hon klarar "cutten".

- Ja, det går inte att spela för att klara "cutten", det bli enklare om man spelar för att vinna.