Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Sidney Crosby och Carl Hagelin med Stanley Cup-pokalen som de ska ta med sig till Vita Huset. Arkivbild.

Svensklaget tackar ja till Trump

NFL-laget Pittsburgh Steelers stannade kvar i omklädningsrummet när den amerikanska nationalsången spelades, som svar på den amerikanske presidenten Donald Trumps kritik. Däremot har Pittsburgh Penguins, som vann Stanley Cup, tackat ja till Trumps inbjudan.

Patric Hörnqvist och Carl Hagelin ingår i NHL:s mästarlag.

"Vi har varit på ceremonier i Vita Huset efter alla mästerskapssegrar, och träffat presidenterna George W Bush och Barack Obama, och har även accepterat årets inbjudan. Åsikter som står i linje med eller i strid med presidentens politik, handlingssätt eller agenda kan uttryckas på annat sätt. Däremot respekterar vi alla individers och gruppers rättighet att uttrycka sig som de anser bäst", skriver Penguins i ett uttalande.

Till skillnad mot NFL och NBA, där man protesterar mot hur svarta behandlas i USA, har inte Trump haft några dispyter med NHL, kanske beroende på att hockeylagen inte innehåller så många amerikanska spelare. Pittsburghs 23-mannatrupp innehåller nio amerikaner.

Donald Trump är nöjd med Pittsburgh Penguins beslut.

"Är glad att kunna meddelade att NHL:s mästarlag Pittsburgh Penguins kommer till mig i Vita Huset för en ceremoni. Bra lag!", skriver Trump på Twitter.