Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Pernilla Lindberg tappade tätkontakten i British Open på lördagen. Arkivbild.

Svenskduon tappade i British Open

Det blir, med största säkerhet, ingen ny svensk majorseger i British Open i golf. Pernilla Lindberg fick puttfrossa och Madelene Sagström tog tåget nedåt i resultatlistan under tredje ronden. Svenskorna är åtta respektive tio slag efter ledande Pornanong Phatlum, Thailand.

Pernilla Lindberg, som vann årets första major ANA Inspiration, började den tredje rundan svajigt men lyckades ändå ta sig ned till två under par för dagen och sju under totalt.

På det elfte hålet, ett par fem, slog hon tre bra slag i rad och hade en kort putt för birdie och ett jätteläge i tävlingen.

Då kom missen som vände på allt.

- Det hade verkligen kunnat bli en riktigt bra dag. Det kändes som att jag hade jobbat mig in i varvet men sedan blev tyvärr puttningen kall. Det kändes som att jag började tvivla och som om jag bara gav bort slag, säger hon.

Lindberg missade relativt korta puttar på fem av de nio sista hålen.

- Puttningen brukar vara min styrka och normalt hade jag nog satt åtminstone tre av dem. Jag hade kunnat dra i alla. Självklart är det tråkigt. Jag var i en bättre position inför i dag än jag kommer att vara inför i morgon, säger hon.

Nu hoppas Lindberg, som landade på par för ronden och är fem under totalt, att det blåser upp och blir besvärliga förhållanden på söndagen, gärna när spelarna i toppen går ut under eftermiddagen.

- Ja, om vi kunde sätta en timer på det, säger hon och skrattar.

Lindberg är åtta slag bakom den thailändska överraskningen Pornanong Phatlum, som leder på 13 under par.

Ut på rälsen

Madelene Sagström, som inledde jämsides med Lindberg, hade en ännu tyngre dag och är tio slag från ledningen efter två över par på lördagen.

Problemen började när 25-åringen skickade utslaget på hål 2 ut på järnvägen utanför banområdet och gjorde dubbelbogey.

- Det var tungt. Jag är lite girig och försöker slå över bunkrarna. Sedan hittade jag inget flyt och då kommer spökena igång: "Du är inte tillräckligt bra. Varför håller du på så här?".

"Halvvägs till Kina"

Nästa stora miss och dubbelbogey kom på det tolfte hålet, ett par tre, där hon valde fel klubba och hamnade djupt ned i sanden i en av banans över 150 bunkrar.

- Jag slår universums monsterplugg. Den bollen är halvvägs till Kina tror jag.

Lite plåster på såren fick Sagström när hon först räddade par från sju meter på hål 17 och sedan drog i en över 20 meter lång birdieputt på avslutningshålet.

- Den var väldigt lång. Det var "hit and hope" och det funkade, säger hon.

Phatlum är ett slag före hemmahoppet Georgia Hall och två före Ryu So-Yeon, Sydkorea.