Torontos Calle Rosén firar första NHL-målet.

Svenskdoldis sköt Toronto till slutspel

Calle Rosén var med karriärens första NHL-mål delaktig i att säkra en slutspelsplats för sitt Toronto, som vann mot New York Islanders med 2–1. Samtidigt stod Gabriel Landeskog för ett mål och en assist när Colorado tog en poäng mot St Louis efter en 2–3-förlust på straffavgörande.

|

Calle Rosén hade ännu inte spelat en NHL-match för sitt Toronto, som han tillhört sedan 2017-2018, den här säsongen. Men i segermatchen mot New York Islanders fick han chansen – och hjälpte Toronto att säkra en plats i Stanley Cup-slutspelet.

Toronto vann med 2–1 och det var Rosén som inledde målskyttet med karriärens första NHL-mål i den andra perioden.

- Man har alltid en bild av hur matchen kommer att bli. Det var kul att det hände i dag, säger Rosén till journalister efter matchen.

I den tredje perioden gjorde John Tavares 2–0. Tavares var en av matchens bästa spelare mot sitt gamla lag New York Islanders.

- Det är frustrerande eftersom vi spelar riktigt bra, och sedan får de till ett sådant turmål. Det händer typ en gång på femhundra puckar och tyvärr hände det i kväll, säger Islanders målvakt Robin Lehner om Roséns handledsskott.

Gabriel Landeskog stod för både ett mål och en assist när hans Colorado förlorade mot St Louis med 3–2 efter ett straffavgörande.

Men tack vare en vunnen Coloradopoäng fick Edmonton se lagets slutspelsdrömmar gå upp i rök. Edmonton förlorade tungt mot Las Vegas med 1–3.