Sverige – här med Anna Wijk – fick en perfekt start på VM. Arkivbild.
Sverige – här med Anna Wijk – fick en perfekt start på VM. Arkivbild. Bild: Ville Vuorinen/IFF

Svensk storseger i VM-premiären

Seger med 23–1. Sveriges innebandydamer fick en enkel resa i VM-premiären mot Slovakien.

De blågula storfavoriterna, som jagar sitt sjunde raka VM-guld, hade 4–0 efter nio minuter och drog iväg till 8–1 innan den första perioden var slut.

Resten av matchen blev en transportsträcka. Iksu-duon Emelie Wibron och Sofia Joelsson hade en rolig kväll i schweiziska Neuchatel och svarade tillsammans för nio mål (fem av Wibron).

Joelsson gjorde dessutom tre assist och blev poängbäst för kvällen med sju poäng. 23-åringen har nu gjort 101 poäng på 38 landskamper.

"Det känns ganska sjukt", säger hon i ett pressmeddelande.

"Personligen betyder det mycket att få den här starten. Det blir en trygghet att jag är i form och har 'flowet' inne", fortsätter hon.

Joelsson har dock en bit kvar till Anna Wijk när det gället antal poäng i landslaget. Wijk, som gjorde fem assist mot Slovakien, står just nu på 177 poäng och jagar Emelie Lindströms poängrekord i damlandslaget på 181 poäng.

Smolk i bägaren för Sverige var dock att Malmöspelaren Ellen Rasmussen tvingades bryta matchen med en befarad fotskada.

Nästa match för Sverige är mot Tjeckien på måndag.