Svensk ledning i 470-VM

ANNONS
|

Svenskarna Anton Dahlberg och Fredrik Bergström har fått en kanonstart i 470-VM i Grekland. Svenskduon vann två av den första dagens seglingar och kom tvåa i den tredje i vattnen utanför Thessaloniki. Det innebär en klar ledning i sammandraget, tre poäng före den australiska duon Belcher/Ryan på andra plats.

"Vi njuter verkligen av att vara ute på vattnet igen. Magiska seglingsförhållanden i dag med en byggande sjöbris på 8-14 knop. Vi hade inte väntat oss denna öppning, men självklart är det fantastiskt kul. Vi gjorde det stora rätt och seglade tillräckligt fort", säger Anton Dahlberg i ett pressmeddelande från Seglingsförbundet.

ANNONS

Dahlberg och Bergström kom sexa i OS i Rio de Janeiro i fjol och satsar vidare mot spelen i Tokyo om fyra år.

Den andra svenskbåten i herrklassen, med Carl-Fredrik Fock och Marcus Dackhammar, ligger på 20:e plats efter tre seglingar.

Det går sämre i damklassen där svenskbåten med Olivia Bergström och Lovisa Karlsson noterades för placeringarna 19, 13 och 20 och återfinns som 38:a i sammandraget. Båtar från Storbritannien och Slovenien delar på ledningen efter den första dagen.

TT

ANNONS