Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Linn Grant vid sjunde hålet på Shoal Creek.

Svensk amatör har tätkänning i US Open

Bara att kvalificera sig var stort. Och nu har den svenska amatören Linn Grant slagit till med en sensationell förstarunda i US Open på Shoal Creek i Alabama. 18-åringen från Viken gick runt på tre under par, och ligger delad fyra.

Linn Grant är två slag efter ledartrion Sarah Jane Smith (Australien), Ariya Jutanugarn (Thailand) och Lee Jeong-Eun (Sydkorea).

Grant presenterade sig för en bredare publik så sent som för två veckor sedan, då hon i brittiska Denham kvalificerade sig till US Open.

- Jag är lite mållös, faktiskt, sade hon redan då till Aftonbladet.

Höga mål

Och nu noterade hon tre bogeys men också sex birdies under första rundan bland världsstjärnorna på Shoal Creek.

Men talangen från byn Viken norr om Helsingborg siktar gärna högt.

- Jag ska göra mitt bästa och mitt bästa är att vinna, sade hon häromdagen till Helsingborgs Dagblad.

- Jag vet, det låter lite knäppt. Men det är lite som att säga att man ska bli bäst i världen. Det är min vision och mitt sätt att sätta höga mål.

Madelene Sagström är, med två under par, näst bästa svenska efter första dagen. Hon delar sjundeplatsen med bland andra Emily Pedersen från Danmark.

Tungt för Lindberg

Anna Nordqvist, Dani Holmqvist och Martina Edberg fick däremot en jobbig start på Shoal Creek, där veckan präglats av jobbiga och blöta väderförhållanden. Nordqvist gick två över par, medan Holmqvist och Edberg gick tre över par på första rundan.

Ännu värre gick det för Pernilla Lindberg, som vann den senaste majorn ANA Inspiration för två månader sedan. Hon slutade första dagen på plus fyra.

Flera spelare är dock positivt överraskade av omständigheterna med tanke på det tidigare busvädret.

- Golfbanan var faktiskt mycket bättre än jag hade väntat mig, säger världsettan Park In-Bee, som liksom Sagström ligger på två under par.

Och Park tillägger enligt nyhetsbyrån AFP:

- Alla sitter i samma båt.