Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Timrås målvakt Niklas Svedberg under torsdagens ishockeymatch i SHL mot Timrå.

Svedberg hjälte mot gamla guldklubben

Våren 2012 firade Niklas Svedberg SM-guld med Brynäs i Gavlerinken. Drygt sex år senare fick stjärnmålvakten fira en lite mindre men ändå viktig seger, nykomlingen Timrås första på bortais och den tredje vinsten på totalt fem spelade matcher:

- Vi har startat bra, absolut. Men vi måste fortsätta spela ödmjukt.Vi kommer inte ha råd att göra så här framöver, säger Svedberg efter 4–3 mot Brynäs.

Det han syftar på är den minst sagt galna avslutningen i Gavlerinken.

Gästande Timrå ledde stort inför tredje perioden efter fyra mål sprungna ur disciplin, smarta värderingar av situationer, snabba spelvändningar, uppoffrande defensiv samt inte minst ett kassaskåpssäkert målvaktsspel av Niklas Svedberg.

29-åringen såg ut att ha bläckfiskarmar när Brynäs slet och bökade framför honom som mest. Sedan fick hemmalaget spela i fem mot tre under två minuter i slutminuterna av tredje perioden.

4–0 blev 4–3

Det höll på att vända matchen då Joel Kellman, Jesper Boqvist och Joachim Rohdin reducerade med ett mål vardera inom två minuter och 34 sekunder i en galen slutspurt.

- Man vill så klart släppa in så få mål som möjligt men det är vinsterna som räknas. Det är att vinna som är roligt, tycker jag. Sedan är det såklart lite onödigt det som händer på slutet men vi reder ut det och får lära oss av det. Det är skit samma nu. Vi tar tre poäng borta, det är grymt starkt, sammanfattar Svedberg

Och visst är totalt tio inkasserade poäng av femton möjliga en fin inledning av nykomlingen som av de flesta tippats att ligga sist från start.

"Klickat i"

- Vi spelar som ett lag hela tiden så det har klickat i. Vi jobbar hårt efter våra ramar som både ledare och spelare ser till att vi följer och spelar ödmjukt. Med den lagsammanhållning som vi har och karaktären som är på grabbarna i laget så är jag väldigt optimistiskt till att det ska fortsätta så här, säger Timråmålvakten.

Hos Brynäs är läget desto mer pressat efter endast en seger och totalt fem beskedliga pinnar efter sju spelade matcher.

- Surt att förlora igen. Jag tycker ändå någonstans att vi för spelet men sedan slarvar vi emellanåt och de straffar oss direkt. Det är det starkt av oss att komma tillbaka, där fick vi energi och en tro på att kunna vända på allt och göra match av det till slut men det räcker inte hela vägen. De fick för stort försprång, säger Joachim Rohdin som fick in sin 3–4-reducering med en minut och tjugosex sekunder kvar till full tid.

"Bra stundtals"

Och frågan är om torsdagskvällens galna målkalas i slutet av matchen räcker för att lugna de frustrerade fansen i den klubb som ju sparkade klubbikonens Roger Melin tidigt för ett år sedan, då när dennes facit som Brynästränare landat på bara sju inspelade poäng på åtta matcher.

- Man vill ju vinna varje match men det har gått tungt så nu måste vi visa vilja att komma ihop oss. Vi ska göra en jäkla match här hemma på lördag mot Skellefteå, lovar Rohdin och fortsätter:

- Vi spelar bra stundtals, men vi får inte bjuda på lägen och gå ner oss som vi gör i vissa delar av matchen. Då blir man straffad. Vi måste hitta en jämnare nivå, sedan kommer vi att vinna.