Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Leicesterägaren Vichai Srivaddhanaprabhas son Aiyawatt (till höger) och fru Aimon (andra från höger) fanns bland de hundratals människor som kom till King Power Stadium under måndagen för att hedra de omkomna i lördagens helikopterolycka.

Svarta lådan hittad – olycksorsaken ännu okänd

Den svarta lådan har hittats. Men det är ännu oklart vad som orsakade helikopterolyckan där Leicesters klubbägare Vichai Srivaddhanaprabha och ytterligare fyra personer omkom.

Även om orsaken till olyckan ännu är okänd står det klart att en polisdrönare inte låg bakom dödsolyckan. Leicestershirepolisen meddelade att deras drönare inte var luftburen när helikoptern, med Leicesters klubbägare ombord, lyfte från King Power Stadium i Leicester.

Nu, två dagar efter lördagens olycka, har arbetet med att ta reda på orsaken inletts.

AAIB (The Air Accidents Investigation Branch) har hittat den så kallade "svarta lådan", och kommer med hjälp av den att försöka utreda vad som har inträffat.

"I dag (måndag) kommer våra utredare att inleda arbetet med inspelningsapparaten, som utsattes för enorm hetta till följd av branden efter olyckan" skriver AAIB i ett uttalande.

"Satte Leicester på kartan"

Helikoptertillverkaren, det italienska företaget Leonardo SpA, har också meddelat att de kommer att vara behjälpliga vid utredningen.

Förutom Vichai Srivaddhanaprabha har ytterligare fyra omkomna passagerare namngetts av polisen: Izabela Roza Lechowiczas, Nursara Suknamai, Kaveporn Punpare samt piloten Eric Swaffer.

Srivaddhanaprabha var en thailändsk miljardär vars intåg i klubben låg bakom den överraskande Premier League-segern 2016.

Under måndagen har hundratals människor samlats för att lämna blomsterkransar och minnesföremål för att hedra klubbägaren. Däribland hans son Aiyawatt och hans fru Aimon.

- Han satte Leicester på kartan. Han gjorde oss stora, vi är inte bara en liten klubb längre, säger 55-åriga supportern Cathy Dann till AFP.

"Gav hopp till alla"

Leicester Citys danske målvakt Kasper Schmeichel skriver på Twitter i ett öppet brev riktat till Srivaddhanaprabha att han är totalt förstörd och att det känns overkligt.

"Jag har aldrig mött någon som du. Så hårt arbetande, så hängiven, så passionerad, så snäll och så extremt generös."

Srivaddhanaprabha värvade Schmeichel 2011 med löfte om att de tillsammans skulle skapa stordåd.

"Du gav hopp till alla om att det omöjliga var möjligt, inte bara till våra fans utan till fans över hela världen i alla sporter! Det är inte många som bar gjort det", skriver Schmeichel.

Schmeichel och Leicesters övriga spelartrupp tränade under måndagsmorgonen. Deras planerade ligacupmatch hemma mot Southampton på tisdag har dock skjutits upp på grund av olyckan.