Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Maurizio Sarri är pressad. Arkivbild.

Svajigt Chelsea letar form inför Malmödejt

Med två veckor kvar till en Alla hjärtans dag-dejt med Malmö FF i Europa League så har engelska storlaget Chelsea uppenbara problem. Kan Maurizio Sarris manskap studsa tillbaka hemma mot Huddersfield på lördag?

Efter en fin start på fotbollssäsongen så har det gått visst grus i maskineriet för Chelsea, som om två veckor ställs mot svenska Malmö FF i Europa Leagues 16-delsfinal.

Bortamatchen i Premier League mot Bournemouth i onsdags, som bland annat var vinternyförvärvet Gonzalo Higuains första ligaframträdande i England, gav en chockerande 0–4-förlust som fått tränaren Maurizio Sarri att börja ifrågasättas.

Sarri själv? Han ifrågasatte motivationen hos spelarna.

- Jag kanske inte lyckades motivera dem. Om det fanns mentala problem så kan det vara spelarna, ledarna eller klubben som är ansvariga, sade italienaren.

Fortsätter med plan A

- Vi måste göra någonting fel, framförallt ledarstaben. Allt är en del av mitt jobb, så klart, men jag vill ändra mentaliteten.

Med andra ord har Sarri, som tog över tränarrodret i Chelsea i somras, en del att jobba på, med start i morgon (lördag) hemma mot Huddersfield. Någon taktisk förändring verkar dock inte vara närstående.

- Först vill jag lyckas göra det bra med min plan A. Jag vill inte ändra något som inte funkar. Jag vill se det fungera och sen kan vi titta på att ändra något, säger Sarri och fortsätter:

- Jag måste prata med mina spelare och involvera dem mer i vad jag sysslar med. Vi måste förbättra oss.

Lindelöf kan få pris

Chelsea ligger femma i Premier League med 47 inspelade poäng på 24 matcher.

Detta med ett formstarkt Manchester United, med Victor Nilsson Lindelöf i laget, hack i häl, två poäng bakom. Den svenske mittbacken har även varit formstark individuellt på sistone, och fick under fredagen ett kvitto på detta då han blev nominerad till priset som januari månads bästa spelare i Premier League.