En glad Oskar Sundqvist gratuleras av lagkamraterna Ivan Barbasjov, Vince Dunn och Colton Parayko.
En glad Oskar Sundqvist gratuleras av lagkamraterna Ivan Barbasjov, Vince Dunn och Colton Parayko.

Sundqvist satte första målet för St Louis

Oskar Sundqvist satte sitt första NHL-mål på två säsonger när hans St Louis besegrade San Jose med 3–2.

ANNONS
|

24-åringen gjorde 1–1-målet med ett snyggt handledsskott i slutet av första perioden efter en kvick passning från Colton Parayko. Ivan Barbasjov stod samtidigt i vägen och täckte målvakten Aaron Dells synfält.

Sundqvists enda tidigare mål gjorde han när han spelade för Pittsburgh säsongen 2015–2016. 51 matcher har han spelat sedan dess i NHL. Han kom till St Louis till den här säsongen och matchen mot San Jose var hans 37:e för Missouri-laget.

- Det är en underbar grupp att spela med och vi har roligt just nu, säger han till Expressen.

ANNONS

Sjätte raka segern

Segern mot San Jose var St Louis sjätte vinstmatch i rad och chansen att nå Stanley Cup ökar. Just nu ligger St Louis på första wildcardplatsen i Western Conference.

- Det känns som vi spelar slutspelshockey just nu och att vi verkligen spelar för varandra, vilket har gjort att vi börjat vinna matcher och får självförtroende. Sedan har vi haft ett riktigt bra försvarsspel den senaste tiden, säger den förre Skellefteåspelaren.

För San Jose bröts den åtta matcher långa segersviten när St Louis Vladimir Tarasenko fastställde slutresultatet efter 2.33 in i förlängningen.

"På isen vid rätt tillfälle"

Columbus Alexander Wennberg stod för ett klubbrekord i matchen mot Edmonton där han hade plus 6 i plus-minusstatistiken. Columbus vände 0–3 till 7–3. Thomas Vanek gjorde tre mål och hade en assist.

- Uppenbarligen så var jag på isen vid rätt tillfälle. Jag vet inte om jag var inblandad i så många, ibland är man bara på isen, men det är alltid skönt att få de där plusen så klart. Segern var dock viktigast av allt, säger Wennberg till Fox Sports Ohio, enligt Aftonbladet.

ANNONS
TT

ANNONS