Pia Sundhage. Arkivbild.
Pia Sundhage. Arkivbild.

Sundhage blir expert under Sverige – USA

Fotbollslandslagets tidigare förbundskapten Pia Sundhage är på plats i Frankrike. Hon kommer att sitta som expert i TV4:s studio när Sverige möter USA den 20 juni.

ANNONS
|

Sundhage, som ersattes av Peter Gerhardsson efter EM 2017, var på plats i Cesson Sévigné utanför Rennes för att följa Sveriges träning inför VM-premiären mot Chile. Hon kunde då avslöja att hon tackat ja till att sitta i TV-studion när Sverige avslutar gruppspelet mot USA om knappt två veckor.

- Det kan inte bli bättre. Du har den regerande världsmästaren, och så har du mitt eget land Sverige. Det där vill jag gärna vara med om, säger Pia Sundhage.

ANNONS

Sundhage är i dag förbundskapten för det svenska F16-landslaget. Tidigare var hon också förbundskapten i just USA, som hon förde till två OS-guld. I dag har hon inte lika bra koll på amerikanskorna.

- Jag har ju mest grottat ner mig i 15- och 16-åriga lirare från Skoftebyn och BK Astrio och allt vad det är.

- Men jag ska försöka vara så klok jag bara kan – om spelet. Det är väldigt lätt när vi pratar om damfotboll att vi pratar om publiksiffror och genombrott. Men jag skulle så väldigt gärna vilja prata fotboll. Hur kommer USA:s backlinje, som inte är lika skicklig i ett positionsförsvar, att se ut? Det där lite nördiga, så som vi tränare pratar med varandra om.

TT: Vad tror du om matchen?

- Den blir otroligt spännande. Jag tror att båda lagen kommer att ha två vinster bakom sig, så de är nog klara för åttondelsfinal redan. Startelvorna blir spännande att se, ska de vila spelare? För om Sverige vinner den matchen så går man ju till en åttondel med otroligt mycket självförtroende.

ANNONS
TT

ANNONS