Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Amatören Linn Grant under den andra rundan av US Open. Det blev två birdies och två bogeys för 18-åringen.

Succén fortsätter för Grant i US Open

Amatören Linn Grant fortsätter att spela jämnt med världseliten i US Open. Efter halva golfmajorn är 18-åringen sensationellt med i toppen.

Den unga svenskan gjorde det väldigt bra bara genom att, som amatör, ta sig till US Open. Men väl i sin första major har Linn Grant inte visat någon respekt för motståndet, trots att hon aldrig spelat en tävling på vare sig Europa- eller LPGA-touren.

Hon inledde US Open med en sensationell 69-runda, tre slag under par, och under fredags andrarunda gick hon runt på 72 slag och par.

Kvar på tre slag under par är hon sju slag bakom ledaren Sarah Jane Smith från Australien, men fortsatt med och slåss om de riktigt fina placeringarna.

Ändå är hon inte helt nöjd.

- Det känns okej. Inte helt 100. I dag var jag lite ”off”. Kan jag bara träffa lite fler greener så hoppas jag att ”scoren” blir lägre. Jag ska fortsätta spela offensivt, säger Linn Grant till Aftonbladet.

Även svenska Madelene Sagström är bra med efter två rundor på totalt två slag under par. Sveriges senaste majorsegrare Pernilla Lindberg har inte haft så lyckade dagar och gick efter sin inledande 76-runda in på par under fredagen. På totalt fyra slag över par riskerar hon att missa kvalgränsen inför helgen.

Eftermiddagens spelare på andrarundan försenades på grund av ett blixtoväder, rapporterar Reuters. Efter fyra timmar uppehåll kunde spelet återupptas. Men alla spelare hann inte spela klart utan får komma tillbaka tidigt på lördagen. Bland dem som inte spelat klart finns Anna Nordqvist och Dani Holmqvist.