Halmstadkillarna Marcus Andersson och Kristian Lund följer upp succéloppet coronamilen med ny upplaga redan nu i juni.
Det blev succé med första coronamilen, så därför drar Halmstadborna Marcus Andersson och Kristian Lund igång en andra upplaga redan nu. Bild: Roger Larsson

Succéloppet får uppföljare direkt: ”Märkte ett stort intresse”

Första coronamilen i maj blev en succé med över en miljon kronor till Radiohjälpen. Därför blir den en ny mil som inleds redan på torsdag.
– Vi märkte att det var ett stort intresse och då tänkte vi att vi kör en omgång till innan högsommaren började, säger initiativtagaren och Halmstadbon Marcus Andersson.

ANNONS
|

Det är Marcus Andersson som tillsammans med Kristian Lund tog initiativet till det virtuella loppet. Den första coronamilen lockade över 8 000 deltagare och samlade in 1 150 000 kronor i överskott som skänktes till Radiohjälpens insamling för riskgrupper i pandemin, och nu blir det ett nytt lopp mellan den 18 och 28 juni.

– Vi såg att det fanns ett stort intresse från deltagarna att springa igen och att göra det inom ganska snar tid. Vi tänkte lite också på ovissheten hur länge restriktionerna skulle gälla och att vanliga lopp skulle kunna köra igång, säger Marcus.

Ny distans valbar

Det är mer eller mindre samma upplägg som senast. Den här gången finns även möjligheten att springa 21 kilometer förutom den mil som löparna återigen kommer att springa i de virtuella lopp de genomför på egen hand.

ANNONS

– Vi har gjort om lite så att alla kommer att få medalj även den här gången, men så har vi sänkt priset lite så får de som vill ha en deltagar-tröja köpa till det utöver deltagaravgiften, säger Marcus.

Än så länge har dryga 1 400 personer anmält sig och målet är att komma upp emot 2 500 deltagare i ett lite mindre lopp än den virala succé första coronamilen blev.

– Vi kände väl själva att det förra loppet blev lite stort. Inte för att kunna administrera men för att kunna ha ett liv vid sidan av också och inte jobba dygnet runt med det. Så det blir en lite mer lagom nivå, säger Marcus.

LÄS MER:Halmstadbor bakom lopp till stöd för riskgrupper i pandemin

LÄS MER:Coronamilen drog in miljonbelopp till Radiohjälpen

ANNONS