Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

New York Rangers center Mika Zibanejad överlistar Keith Kinkaid, vilket sedan utlöser ett kepsregn över isen.

Succékväll för Zibanejad

Mika Zibanejad ledde New York Rangers till en seger med 4–3 mot New Jersey i NHL. Den svenska stjärncentern stod för karriärens andra hattrick – och gjorde det avgörande målet.

Mika Zibanejad fick allt att stämma, när New York-laget lämnade Manhattan och korsade floden för att möta rivalen New Jersey.

- Det är en match mot en rival. Det är ju klart att vi inte gillar dem, så det är skönt att vinna, säger 25-åringen till MSG efter matchen.

Men det var hemmalaget som startade starkast, och tog ledningen med 2–0 i den första perioden, efter två numerära underlägen. Marcus Johansson noterades för sitt åttonde mål för säsongen.

Sedan var det bortalagets tur att få powerplay, vilket Mika Zibanejad utnyttjade med ett reduceringsmål.

I andra perioden kom kvitteringen, även den i numerärt överläge. Ett konststycke till pass från Mats Zuccarello gjorde att Zibanejad hade mycket yta och kunde slå in den.

I tredje perioden var det kedjekamraten Chris Kreider som såg till att Rangers för första gången under matchen gick upp i ledning. Men Zibanejad var så klart inblandad, och noterades för en assist.

Vackert segermål

Lyckan varade inte särskilt länge, och en knapp minut senare kom kvitteringsmålet. Jegor Jakovlev överlistade Henrik Lundqvist i Rangersmålet, framspelad av Marcus Johansson.

Men sedan såg Zibanejad till att avsluta sitt hattrick, det andra under NHL-karriären. Norske Zuccarello bjöd på ytterligare en fantastisk framspelning, och Zibanejad bjöd på show när han först gjorde några dragningar innan han petade upp den högt ovanför Keith Kinkaids benskydd.

- Jag bara försökte skjuta högt över honom, det fungerade den här gången, säger svensken till MSG.

Han hyllade kamraterna Zuccarello och Kreider i kedjan som alltså stod för kvällens alla New York-mål.

- Vi försöker att använda varandra så mycket som möjligt. Vi försöker att utnyttja det vi är bra på och implementera det. Det fungerar för oss nu, säger han.

Men det var inte bara Zibanejads kedja som ledde Rangers till segern. Stor nytta hade bortalaget även av Henrik Lundqvist i målet.

- Det var en utmanande match. Första perioden var jag lite off. När jag inte spelat på tio dagar eller så så känns det, och där räknas inte all star-matcherna. Men jag kände mig mer och mer bekväm ju längre matchen fortgick, säger Lundqvist till reportrar efter matchen.

Viktiga räddningar

Speciellt i sista perioden stod Lundqvist för flera uppmärksammade räddningar.

- De sista fem minuterna så vet du att nästa mål blir viktigt. Och vi fick det, så då försöker du bara att kämpa igenom de sista minuterna för att få med dig segern, säger han.

Lundqvist hyllade landsmannen Zibanejad.

- Han är så stark med pucken. Jag tycker alltid att han alltid ser bra ut därute. Jag gillar sättet att han spelar, han förstår vikten av planens båda sidor, säger han och fortsätter:

- Han är verkligen bra, jag menar skicklighetsnivån och sättet han skjuter på. Han och hans två kompisar i kedjan. De känner det och det hjälper oss mycket, säger Lundqvist.