Saido Mané och Mohamed Salah firar efter ett av två målgivande samarbeten i mötet med West Ham.

Succécomeback för Mané i Liverpool

Saido Mané var tillbaka. Det kunde Mohamed Salah tacka för. Egyptiern serverades av sin senegalesiske lagkamrat två gånger om när Liverpool vann stort i London.

|

Saido Mané var en av Liverpools mest tongivande spelare i början av säsongen. Den senaste tiden har han dock varit borta på grund av först avstängning och sedan en skada.

När Liverpool besegrade West Ham med 4–1 på bortaplan i Premier League-fotbollen så var han överraskande med från start.

Och han bidrog direkt i comebacken.

Bilic sitter löst

Först efter dryga 20 minuter i en blixtsnabb kontring, när han växelspelade sig fram med Mohamed Salah, som efter Manés sista passning kunde placera in 1–0.

2–0 av Joel Matip kom strax därpå. Manuel Lanzinis reducering i andra halvlek höll bara en minut innan Alex Oxlade-Chamberlain återställlde Liverpools ledning.

Mohamed Salahs andra mål i matchen fastställde slutresultatet en kvart från slutet. Även denna fullträff serverades av Mané.

Ett resultat som gladde tränaren Jürgen Klopp och hans Liverpool. Samtidigt var 1–4 ännu en i raden av svaga resultat för West Ham-tränaren Slaven Bilic. Kroaten, som tidigare ryktats vara på väg att få lämna klubben, fick garanterat mer huvudbry.

Crouch i blickfånget

Tidigare under dagen kvitterade Stoke två gånger om i sitt hemmamöte med Leicester.

Vicente Iborras 1–0-nick kvitterades av Xherdan Shaqiri.

Likaså Riyad Mahrez 2–1, dock denna gång av ingen mindre än Peter Crouch. Den reslige forwarden behövde bara fyra minuter på sig för att nicka in 2–2 efter att ha bytts in i andra halvlek.

Det antal mål publiken i Stoke fick se var exakt samma antal som bjöds på sammanlagt i de fyra övriga Premier League-matcherna under lördagen. Och fördelningen var jämn, då alla matcher slutade med uddamålssegrar med 1–0.

Vissa var mer dramatiska än andra.

Steve Cooks 1–0 för Bournemouth borta mot Newcastle i den andra övertidsminuten tog åtminstone tidsmässigt priset för att vara mest dramatiskt.