Dejan Kulusevski hade en succépremiär med både mål och assist när Tottenham vann med 4—1 hemma mot Southampton. Bild: Chris Radburn/AFP/TT

Succépremiär för Kulusevski i "Spurs" kross

Flytten till Tottenham i vintras blev en fullträff. Och succén var inte tillfällig. I Premier League-premiären mot Southampton bjöd Dejan Kulusevski på både mål och assist.
– Det är kul att spela fotboll, konstaterar svensken.

Premiärfesten på Tottenham Hotspur Stadium kom däremot av sig efter tolv minuter då gästerna, vackert, tog ledningen genom James Ward-Prowse.

Men det dröjde inte länge förrän festen drog i gång på riktigt på hemmaläktarna.

Nio minuter senare kom kvitteringen.

Dejan Kulusevski slog inlägget som Ryan Sessegnon mötte med pannan och det var 1–1.

Innan halvtid var "Spurs" dessutom i ledning efter att Eric Dier nickskarvat in Son Heung-Mins inlägg.

I andra halvlek fortsatte målen rassla in i bortaburen.

Självmål

Först ett självmål i den 60:e minuten, innan Kulusevski återigen hamnade i rampljuset – den här gången som målskytt.

Svensken fick bollen av Emerson Royal i straffområdet, tog emot den och vinklade därefter säkert in 4–1 i det bortre hörnet.

Ridå Southampton.

Matchen slutade 4–1 och Kulusevski blev utbytt med fem minuter kvar av ordinarie tid.

– Vi är väldigt nöjda, det var ingen lätt match. När du ligger under på hemmaplan efter tio minuter är det inte roligt. Men i slutet gjorde vi fyra mål, vi hade kunnat göra ännu fler. Jag älskar hur det här laget spelar, vi skapar så många målchanser. Det är kul att spela fotboll, säger Kulusevski i Viaplays sändning.

"Jag njöt"

Och premiären var efterlängtad för svensken.

– Jag har saknat det, det känns som det var för längesedan. Du älskar fansen och du vet att det här är ditt hem, det var otroligt att spela framför fansen och familjen, jag njöt verkligen.

22-årige Kulusevski anslöt till Tottenham på lån, från Juventus, i januari förra året och flytten från Italien till England blev en omedelbar succé. Svensken är även utlånad till "Spurs" under hela den här säsongen.

Övriga 16.00-matcher i Premier League slutade enligt följande: Bournemouth–Aston Villa 2–0, Leeds–Wolverhampton 2–1, Newcastle–Nottingham 2–0.