Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/32

Strålande start på Haverdals PGA-tävling

Solen strålade och hemmaspelarna med den på första rundan av Let Access-tävlingen PGA Halmstad Ladies Open på Haverdals GK. Glänste mest av de lokala hoppen gjorde Josefin Odenring och Lynn Carlsson.

Solen strålade och hemmaspelarna med den på första rundan av Let Access-tävlingen PGA Halmstad Ladies Open på Haverdals GK. Glänste mest av de lokala hoppen gjorde Josefin Odenring och Lynn Carlsson.

Odenring, Haverdals GK och Carlsson, Ringenäs GK, gick båda runt på 71 slag, ett under par, och ligger med det på delad tolfte plats inför fredagen.

– Jag spelade väldigt stabil golf, från tee till green. Det var inga större konstigheter, missade jag lite så var det inget kostsamt, summerar Lynn Carlsson, nyss 22 år fyllda.

Stabilt var ordet. Ringenäsgolfaren, som på sina två tidigare Let Access-tävlingar i år slutat på 17:e respektive fjärde plats, inledde med elva raka par och därefter en birdie på tredje hålet (gick ut på tian)

– Sen gjorde jag en bogey direkt efter men avslutade med birdie, par, par. Så det var en härlig dag på banan, konstaterar Carlsson.

Och chanserna till att få fortsätta efter fredagens cut ser lovande ut.

Det gäller även arrangörsklubbens hemmahopp Josefin Odenring som gick de sista 15 hålen på fyra under par.

Men det började darrigt.

– Det var skakiga ben på första tee, är det någon tävling man vill lyckas på så är det den här. Jag var nära out på första utslaget och på trean slog jag i vattnet så jag var plus tre efter tre hål, säger 24-åriga Odenring som dessutom spelade med ryggskott.

– Men det är mest jobbigt när jag ska ta upp bollen, när jag slår tänker jag inte på det.
För Ringenäs Josephine Janson, som i fjol ledde tävlingen inför slutrundan men slutade femma, blir det en kamp för att bli en av de 40 spelarna som klarar cuten.

25-åringen gick tre över par och ligger delad 65:a.

– Det skulle behövt trilla i lite fler puttar i början och så hade jag en dålig drive som resulterade i en dubbel på hål 15. Annars var det ganska stabilt.

Birdien på hål 17 putsade dessutom till siffrorna lite.

– Sjukt viktigt att få tillbaka ett i alla falla. Det kändes rättvist och inspelet var dagens bästa slag, säger Janson som trots den tuffa starten kunde dra på smilbanden efteråt.

– Det är roligaste tävlingen på året och det är sådant lugn att få spela hemma. Det är bara att njuta och det har jag gjort.

Arrangören har haft vissa problem med snömögel på greenerna men har slitit febrilt för att få banan i gott skick - och lyckats.

– De har gjort ett superbra jobb. Banan är jättefin, tycker Janson.
Leder gör Johanna Björk, Vasatorps GK, på fyra under par.

Fler lokala sportnyheter hittar du här