Lindsey Horan firade sitt mål lite extra. Det var hennes 100:e landskamp för USA. Bild: Martin Mejia/AP/TT

Storseger för "nytt" USA mot Nya Zeeland

USA bytte ut halva startelvan och kom ut som ett nytt lag efter förlusten mot Sverige i OS-premiären. Det "nya" USA slog Nya Zeeland med hela 6–1.

USA gjorde fem ändringar i startelvan till matchen mot Nya Zeeland jämfört med i 0–3-premiären mot Sverige. In kom bland annat anfallaren Megan Rapinoe och mittfältaren Julie Ertz och det blev även två byten i försvaret, som de svenska spelarna sprang igenom gång på gång i onsdags.

USA visade också upp en helt annan sida mot Nya Zeeland – inför ögonen på presidentfrun Jill Biden på läktaren – och dominerade från start. Rose Lavelle gav amerikanskorna ledningen redan efter nio minuter.

Sedan bombarderade USA de nyzeeländska försvaret och hade hela fyra bollar i mål –alla bortdömda för offside – bara i den första halvleken.

Strax före paus fick emellertid USA ett godkänt mål när Lindsey Horan utökade ledningen till 2–0. Horan spelade sin 100:e landskamp för USA i matchen mot Nya Zeeland.

I slutet av matchen rasade nyzeeländskorna ihop totalt och USA kunde göra tre mål den sista kvarten.

I den sista omgången på tisdag möter USA Australien om vad som förmodligen blir en match om andraplatsen i Sveriges grupp. Samtidigt möter Sverige, som redan är klart för kvartsfinal, Nya Zeeland.