Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
1/5

Stor triathlonfest i skymundan av Tall Ships Races

Triathleter åt alla håll och kanter. Svett, skratt och tårar. Det var synen, när den femte upplagan av Halmstad Triathlon i helgen gick av stapeln i Halmstad.

– Vi har roligt och gör det roligt. Vi har en bra stämning i Halmstad, vilket lockar mycket folk. Jag hörde en kille som sa att om han bara får tävla en gång om året, så är det här, skrattar tävlingsledaren Jerker Ardnor. 

I skymundan av The Tall Ships Races i hamnområdet, så arrangerade Halmstadföreningen Team Triathlon och Multisport i helgen Sveriges största ideella triathlon-tävling för femte året i rad i Halmstad. 

Det var visserligen inte nytt deltagarrekord på grund av att målområdet i år flyttades från Stora torg till grönområdet utanför Internationella Engelska skolan, men däremot fullt antal deltagare - 550 starter - och flera lokala framgångar i tävlingen. 

– Vi hade kunnat ha fler deltagare om vi hade varit vid Stora torg, men det fungerar bra här också, även om det är lite mindre. I år hade vi 550 starter, vilket är bra med tanke på att vi för fem år sedan bara hade 250 starter, säger Ardnor. 

Laholmsonen Fredrik Robertsson, som numera är bosatt i huvudstaden och tävlar för en Stockholmsförening, var en av de lokala deltagarna som imponerade mest med en fjärdeplats i herrarnas 11,3 mil, med 1900 meter simning, 90 kilometer cykling och 21 kilometer löpning.  

En placering sämre än i fjol, men också lite mer än två minuter bättre tid. 

– Jag hade inte mer i kroppen. De var bättre än mig. Jag körde till och med lite snabbare i år. Jag kan inte göra något åt de andra. Jag blir ju lite äldre varje år, så det är jobbigt, skojar Robertsson.

För han rådde nämligen inte på sensationelle Malmöiten Aron Wohlström, som vann herrarnas huvudklass för andra året i rad med tiden 4:08:29.

– Det är jätteroligt. Det är en jättebra tävling med vacker och fin bana, samtidigt som det är bra funktionärer. Jag började starkt i simningen och höll sedan det, säger han. 

Halmstadföreningarna stod också för starka resultat. I damklasserna, så imponerade Halmstad Garnisons Emmy Sandberg med en 13:e plats, 1:19:25, i sprinten, medan Halmstadtriathleternas Anders Haglund sprang in på en 16:e plats, 1:10:06, i herrarnas sprint. 

– Jag tycker att det kändes bra, även om jag har lite småskador. Jag var åtta eller nia upp ur vattnet efter simningen och hängde med bra i cyklingen, men tappade därefter lite i löpningen. Det var riktigt roligt, säger Haglund. 

Dessutom vann Halmstadbon Hanneke Boon i damer 35 och blev tvåa totalt i damklassen. 

Fler lokala sportnyheter hittar du här