Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Bild: Filip Svensson

Stor simtävling avgjordes på Brottet

Mängder av simmare samlades på Simstadion i Halmstad för att göra upp om medaljerna i Laxaleken, SK Laxens egen tävling.

Det kanonfina vädret var enligt verksamhetsansvarig Stefan Adlerborn grädden på moset när SK Laxen summerade sin tävlingshelg på Simstadion. Laxaleken som tävlingen heter arrangerades för 29:e året och firar nästa år jubileum.

– Vi har haft en fantastiskt fin tävlingshelg. Tur med vädret och allting har flutit på bra, om man ska vara lite vitsig, säger Stefan och skrattar.

Hur många deltagare har ni en sådan här helg?

– Av våra egna har det varit ungefär 90 stycken som varit med och simmat. Totalt sett har det varit ungefär 800 simmare. Det här är en av de största nationella tävlingarna som finns och med en så här stor anläggning kan vi ta emot mycket folk.

Sedan starten i fredags har det simmats i totalt fem åldersklasser (12 år och yngre, 13 år, 14 år, 15-16 år samt 17 år och äldre).

För hemmaföreningen SK Laxen var resultaten blandade men man lyckades vinna några klasser. John Olsson, Emil Wannem, Mellie Wijk, Edith Axelsson-Wiesel och Tilde Morin vann alla någon klass för hemmaföreningen men Stefan Adlerborn drar inte för stort på helgens resultat.

– Vi simmar på men jag har inte riktigt koll på hur många medaljer vi har tagit. Vi sätter inga direkta mål för den här tävlingen utan det kommer mer sen till de stora tävlingarna, så som SM. Det är dit vi siktar. Målsättningen med den här tävlingen är att så många som möjligt ska kvala in till ungdoms-SM.

Som i alla sporter behövs det mycket hjälp utifrån om man ska få ett sådant här arrangemang att fungera men det finns det gott om enligt Stefan.

– Vi har 30 volontärer per pass och totalt är vi väl över 100 personer som jobbar med det här. Vi har en liten devis inom föreningen som lyder "I laxen hjälps vi åt".

Fler lokala sportnyheter hittar du här