Ci Eriksson, ansvarig för seglarskolan, och Marie Karlsson, ordförande i Halmstad Segelsällskap, försöker se det positiva i coronavirusets spår.
Ci Eriksson, ansvarig för seglarskolan, och Marie Karlsson, ordförande i Halmstad Segelsällskap, försöker se det positiva i coronavirusets spår. Bild: Roger Larsson

Stor möjlighet för Halmstadklubben i coronavirusets spår

Färre ansökningar än i fjol och färre utanför Halmstad som kan delta i klubbens seglarskola – då väljer Halmstad Segelsällskap att se det positiva under coronapandemin.
– Det kan vara en fördel för oss. Nu kan vi få fler Halmstadseglare, säger ordförande Marie Karlsson.

ANNONS
|

Halmstad Segelsällskap lockar årligen semestrande svenskar i alla åldrar till sin seglarskola. I år har man dock sett en minskning i antal ansökningar på grund av den rådande pandemin.

– Vi bedriver skolan precis som vanligt men vi kommer att få anpassa oss efter de regler som finns och hitta andra lösningar, säger ansvarig för seglarskolan Ci Eriksson.

Klubben har precis som andra föreningar varit tvungen att ställa in planerade evenemang. I början av augusti var det tänkt att man skulle anordna ett kombinerat danskt och nordiskt mästerskap i klassen Melges 24.

– Det är tråkigt för hela seglarsporten men så är det för alla föreningar. Vi står dock inte och faller med det här. Det är så det är helt enkelt, säger ordförande Marie Karlsson.

ANNONS

”Att inte tävla i år har varit tråkigt”

För Ci Eriksson har det också inneburit ett stopp i hennes individuella satsning.

– Jag har varit med de två senaste åren i allsvenskan och skulle seglat i år med men det har hittills blivit inställt. Att inte tävla i år har varit tråkigt, säger Ci och fortsätter:

– Jag känner att jag har lärt mig väldigt mycket under de åren jag har varit med nu i allsvenskan och kan koppla vidare och förmedla i seglarskolan. Man blir en bättre instruktör om man själv seglar upptill och lär sig nya saker hela tiden. Du får ett bredare perspektiv.

Locka fler Halmstadbor

Trots att mycket är negativt under virusets framfart och ansökningarna är färre till seglarskolan försöker klubben styra skutan åt ett annat håll och se det positiva i situationen.

– Vi har många svenskar som kommer hit som till vardags bor utomlands och många som bor i Stockholm som är med under sommaren. Dem tappar vi nu med tanke på situationen som är. Det positiva i detta är att vi ser fler som är med i seglarskolan som kommer från Halmstad, säger Ci Eriksson.

– Det kan vara en fördel för oss för, dem som kommer utifrån har vi så klart väldigt svårt att behålla i våran verksamhet. Nu kan vi få fler Halmstadseglare, säger Marie Karlsson.

ANNONS
ANNONS