Förre Förre Halmstads BK-målvakten Stojan Lukic har gjort sitt i Varbergs Bois. Men han lämnar en liten öppning om krisläge skulle uppstå.
Förre Förre Halmstads BK-målvakten Stojan Lukic har gjort sitt i Varbergs Bois. Men han lämnar en liten öppning om krisläge skulle uppstå. Bild: Maxim Thore/Bildbyrån/arkiv

Stojan Lukic lämnar Varbergs Bois och lägger av

Till slut har han tagit beslutet. Stojan Lukics comeback mellan stolparna blev bara en säsong lång.
– Det gör ont i hjärtat. Jag ville verkligen spela vidare ett år till, säger han.

ANNONS
LocationVarberg||

Stojan Lukic kom in sent inför Varbergs Bois allsvenska debut efter att August Strömberg haft vissa skadeproblem under försäsongen.

Men det som såg ut att bli en backup-lösning slutade med 19 matcher mellan stolparna i Varbergs Bois.

– Med en hel försäsong i ryggen känner jag att det hade gått ännu bättre till nästa säsong, men nu är det som det är. Jag är tvungen att ta beslutet. Man måste ha jobb, familj med sig och det hade jag inte den här gången, förklarar Stojan som hela tiden har pendlat från hemmet i Halmstad.

Är det just tiden på vägarna som spelar in?

ANNONS

– Ja. Hade det varit som till Falkenberg, bara lite närmare så...nu blir det 50 minuter upp och 50 minuter ner, och jag är mäklare och har familj. Klart det tar mycket tid.

Han fick löfte från tränaren Joakim Persson att han inte behövde åka på alla bortamatcher.

– Men jag vet ju hur jag fungerar. Går jag in för något är det till hundra procent. Sen med Jonas (Gunnarsson) fantastiska målvaktsträningar kom jag ikapp ganska snabbt.

Just nu är det ett definitivt nej från Lukic. Men skulle inte Bois hitta en målvakt så är han beredd att ta sig en funderare i alla fall.

– Skulle det vara kaos och någon målvakt är skadad får vi ta en ny diskussion.

Om du skulle få förfrågan om ”riktig” back up, säg sex matcher, vad säger du då?

– Det är en hypotetisk fråga. Jag vet inte. Vi får se. Men jag håller ju igång hela tiden med träning och det var det som gjorde att jag kunde spela i Allsvenskan som 40-åring.

Nu börjar istället en jakt för Varbergs Bois på en ny målvakt.

– Vi måste hitta något nytt, men det är svårt med målvakter. Ska det vara en yngre eller äldre målvakt? Ska det vara en kort- eller långsiktig lösning? Vi är ute och drar i olika trådar och försöker se vad som är ekonomiskt försvarbart. Det går ganska snabbt att se vilka målvakter som är fria, men det handlar ju om pengar också, säger Joakim Persson.

ANNONS

Häromveckan stod det dessutom klart att Albin Svensson inte fortsätter med Varbergs Bois. Just nu har man alltså bara en målvakt kontrakterad, men det är inget som oroar Joakim Persson inför träningsstarten 11 januari.

– Vi har tre målvakter i U19-laget som vi behöver kolla av, så det passar ganska bra. Det är stor chans att vi flyttar upp någon av dem upptill, men vem det blir får vi se, avslutar Persson.

LÄS MER:Så rustar lagen inför Allsvenskan 2021

ANNONS