Stina Nilsson. Arkivbild.
Stina Nilsson. Arkivbild.

Stjärnorna som missar skid-SM

Flera landslagsåkare missar helgens SM-tävling i längdskidor i Gällivare. En av dem som inte är anmälda är Stina Nilsson.

ANNONS
|

Längdskidsäsongen börjar närma sig sitt slut – men innan dess ska helgens SM-tävling i Gällivare avverkas.

Flera namn med stjärnglans väntas dyka upp, däribland Ebba Andersson, Charlotte Kalla och Frida Karlsson, för att vara med i först lördagens SM-tremil och sedan i masstarten med den tuffa klättringen uppför Dundret på söndag.

Tre landslagsstjärnor finns däremot inte med i startlistan och ser ut att ställa in sin medverkan. En av dem är Calle Halfvarsson som alltjämt är sjuk efter sin inställda medverkan i världscupavslutningen förra helgen.

- Han har bestämt sig för att avvakta och se om han hinner bli frisk efter världscuptävlingen i Kanada där han inte kom till start, säger Stefan Nieminen, pressansvarig på Sportevent Gällivare till TT.

ANNONS

En annan är Hanna Falk som avstod världscupavslutningen i Quebec på grund av en sviktande formkurva. Inte heller Stina Nilsson, som var nära att missa skid-VM i Seefeld på grund av skada, är anmäld till tävlingarna i Gällivare.

- Nilsson har jag inte haft någon kontakt med, men det jag har hört är att hon ska på rehab, säger Nieminen.

Efter sina tre segrar i Kanada förra veckan sade Stina Nilsson till TT att hon tänkte köra något SM-lopp under våren. Om det inte blir i Gällivare kan det i stället bli SM-sprintstafett i Bruksvallarna den 13 april.

En som väntas delta i torsdagens kvällssprint i Gällivare är Viktor Thorn, som tidigare har dragits med en ryggskada, men om han kan vara med på de längre distanserna till helgen är oklart.

TT

ANNONS