Linköpings Mimmi Larsson firas efter sitt första av två mål i premiären mot Växjö.
Linköpings Mimmi Larsson firas efter sitt första av två mål i premiären mot Växjö.

Stjärnorna hade show i LFC:s premiär

Förra säsongen svarade Mimmi Larsson för nio mål i Eskilstunas dress. Redan i den damallsvenska premiären med nya klubben Linköping blev det två fullträffar. När östgötskorna körde över Växjö med 5–0 bjöd lagets landslagsstjärnor på stor show.

ANNONS
|

Efter de dubbla SM-gulden 2016 och 2017 blev fjolåret något av en flopp för Linköping – med bara en femteplats.

Tunga nyförvärv som landslagsstjärnorna Stina Blackstenius och Mimmi Larsson ska se till att det inte återupprepas. Och efter sommarens VM förstärker även Diamantbollvinnaren Nilla Fischer.

Både Larsson (ny från Eskilstuna) och Blackstenius (tillbaka efter två år i franska Montpellier) levererade genast. Den förstnämnda tryckte in både 1–0 och 5–0, medan den sistnämnda passade fram till Lina Hurtigs 2–0, såväl som Kosovare Asllanis 4–0.

- De visade klassen direkt och var fantastiskt bra, säger tränaren Olof Unogård.

ANNONS

- Både de och övriga laget följde vår matchplan fullt ut och bjöd också på det lilla extra.

Mimmi Larsson har de tre senaste säsongerna spelat i allsvenska konkurrenten Eskilstuna. Där blev det i fjol nio fullträffar och hennes rekord från 2016 lyder tolv mål.

Kan bli nytt rekord

Något som inte känns som en omöjlighet att slå med det hon presterade under onsdagen och i omgivningen med bara landslagsspelare på mittfältet och anfallet som finns i Linköping.

- Ärligt talat är det inget jag funderar ett dugg över. Jag försöker att leva här och nu. Men givetvis var det jättekul att få en sådan start i seriepremiären med nya klubben. Det kunde inte bli mycket bättre, säger 25-åringen med ett leende.

Det dröjde bara sex minuter innan Larsson nätade första gången och banade väg för uppvisningen.

- Inget av mina mål var precis något av de snyggare jag gjort i karriären, säger hon med ett skratt.

ANNONS

- Men man kan väl i alla fall säga att jag var på rätt plats vid rätt tillfälle.

Krossade motståndet

Frånsett ett par lägen av Anna Anvegård och Osinachi Marvis Ohale i första halvlek, tillät man inte Växjö skapa någonting.

Efter paus handlade det om en ren utklassning – där Frida Maanums superskott i nättaket fram till 3–0 var snyggast.

- En premiär är alltid lite nervös och jag hade aldrig kunnat tro att vi skulle ösa in fem mål. Samtidigt är jag väldigt glad över att vi även höll nollan och spelade stabilt bakåt, säger Larsson.

Tillsammans med lagkompisarna Asllani, Blackstenius och Hurtig har hon stora chanser att tas ut i den svenska VM-truppen.

- Både det och att vinna SM-guld med Linköping är ett mål den här säsongen. Men jag brukar vara bra på att fokusera på det som gäller närmast och man kan inte tänka för långt framåt, menar Larsson.

ANNONS
TT

ANNONS