"Jag har älskat både klubben och Linköping som stad ända sedan dess", säger Andrew Gordon, som nu är tillbaka i Linköping, efter segern mot Brynäs.
"Jag har älskat både klubben och Linköping som stad ända sedan dess", säger Andrew Gordon, som nu är tillbaka i Linköping, efter segern mot Brynäs.

Stjärnan Gordon hyllar Linköpings lagbygge

Andrew Gordon skrev på för tre nya år i Linköping, men av skattetekniska skäl kom säsongspremiären först under tisdagen. Fansens favorit firade med en läcker passning före 4–0 mot Brynäs – och hyllar serieledarens fart och offervilja.

ANNONS
|

Efter att ha öst in poäng med framför allt Hershey Bears i AHL skrev Andrew Gordon på för Linköping i SHL inför säsongen 2015–2016.

Det blev starten på en alldeles speciell saga.

Supportrarna tog nämligen till sig den speedige anfallsstjärnan direkt – och känslorna är fortfarande likadana för den numera 32-årige forwarden.

- Jag har älskat både klubben och Linköping som stad ända sedan dess. Det är många underbara människor och jag har alltid behandlats otroligt bra. Jag känner mig verkligen som hemma här, säger kanadensaren.

ANNONS

Skattekrångel

Som mest har Gordon producerat 44 poäng i SHL – och LHC ville gärna behålla honom när kontraktet gick ut i våras. Men av skattemässiga skäl såg det länge ut som att anfallaren skulle bli för dyr.

Till slut löste det sig, ett nytt treårskontrakt skrevs men av skattetekniska skäl kom säsongspremiären inte förrän i sjätte omgången.

Innan dess spelade Gordon sju matcher med Lukko Rauma (fem poäng) – men nu blev det något helt annat med en hel del hyllningar från Linköpings fans.

- Jag har följt laget från Finland och med tanke på den riktigt bra starten var jag lite orolig att inte ta plats. Vi har en helt annan fart mot förra säsongen, som flera av nyförvärven och de yngre talangerna bidrar starkt till. Dessutom är vår nye tränare Tommy Jonsson lite mer rakt på mål.

Tror på en rolig vår

Som längst har Gordon nått till kvartsfinal med LHC. Nu hoppas och tror han att det ska räcka längre.

- Vi har en grymt bra mix av spelare i olika åldrar och jag tror mycket på det här gänget. Effektiviteten kan inte alltid vara lika bra som nu, men spelar vi lika uppoffrande för varandra i fortsättningen ser det väldigt bra ut.

ANNONS

Östgötarna exploderade i inledningen med tre fullträffar på mindre än sju minuter – av Joe Whitney, Jimmy Andersson och Olle Lycksell.

Sedan låg Andrew Gordon bakom det läckra målet till 4–0, genom en suverän passning till Broc Little – som frispelade James Wright.

Brynäs skapade flera vassa lägen i andra perioden och fick chansen fem mot tre i två minuter i den sista. Ändå klarade de inte av att överlista formstarke Jonas ”Monstret” Gustavsson i kassen. Hans totala räddningsprocent ökade ända till smått ofattbara 97,87.

- De fick sina två första mål på silverfat, vi slarvade alldeles för mycket i början och sedan blev uppförsbacken för stor. Vi kämpade mer än vi tänkte, säger gästernas tränare Tommy Sjödin.

TT

ANNONS