Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Ingrid Lindblad fick det tufft i kylan på de avslutande hålen i finalrundan på US Open och tappade många placeringar sedan hon slagit i vattnet vid två tillfällen. Bild: ERIK WILLIAMS
Ingrid Lindblad fick det tufft i kylan på de avslutande hålen i finalrundan på US Open och tappade många placeringar sedan hon slagit i vattnet vid två tillfällen. Bild: ERIK WILLIAMS

Stjärnskottet tappade i US Open

Ringenäs GK:s stjärnskott Ingrid Lindblad tappade på den sista ronden i US Open-debuten och slutade på delad 30:e plats.
Men 20-åringen har skaffat sig värdefull rutin och visat att hon kan utmana de bästa i världen.
Därför kan amatören bli professionell snabbare än det var tänkt.
– Nu vet jag att jag kan spela på den här nivån – att det inte är orimligt, säger hon.

På grund av dåligt väder tvingades arrangören skjuta på den avslutande rundan i Houston.

När tävlingen återupptogs på måndagen hade regnet och åskan bytts ut mot kyla.

Men Ingrid Lindblad var inte den enda som hade det jobbigt på Champions Golf Club.

Många tappade i kylan och egentligen var det bara sydkoreanskorna av toppnamnen som gick under par.

– Det var kyligt, nordlig vind och inte ens tio grader i dag, men att få vänta som vi gjorde i går och det sedan inte blev något spel gjorde mig väldigt trött. Det är sådana här veckor som det kommer att bli i framtiden så det är bara att vänja sig, säger Ingrid Lindblad.

Lindblad hamnade i vatten – två gånger

Ringenäs nya stjärna inledde optimistiskt under finalrundan och efter en birdie på det sjunde hålet var hon plötsligt med på tio-i-topp-listan när många andra hade svårt i de tuffa förhållandena.

Men en dubbelbogey på det tolfte partrehålet, en bogey på det 15:e och en ny dubbelbogey på 17:e gjorde att den unga svenskan sjönk tillbaka i resultatlistan.

– Jag gick i vattnet på både tolfte och 17:e, men det var väldigt tufft därute och det handlade bara om att jaga par i stället för birdies.

Hon stannade på +8 totalt efter en finalrunda på 77 slag – hennes högsta score under de fyra dagarna i US Open.

Lindblad nöjd med att ha klarat cutten

Till slut blev det alltså en delad 30:e plats med bland andra Madelen Sagström. Bästa svenskor blev Linnéa Ström och Maja Stark på delad 13:e plats. Vann gjorde sydkoreanskan Kim A Lim på -3 efter en stark slutrunda.

– Jättekul att få spela med de bästa tjejerna i världen och dessutom klara cutten. Jag var med in i det sista och det har jag aldrig varit tidigare i en stor tävling. Det känns som om världssstjärnorna inte är ouppnåeliga.

Säsongen avslutas med Arnold Palmer Cup i Orlando 21-23 december.

– Därefter åker jag hem till Sverige och landar på julafton – sedan startar college inte förrän elfte januari. Vad som händer sedan vet jag inte för jag har inte sett några tävlingsscheman än för 2021, slutar Lindblad.

LÄS MER: Ringenästalangen fortsätter att storspela i US Open

Fler lokala sportnyheter hittar du här