Det var svettigt för Novak Djokovic.
Det var svettigt för Novak Djokovic. Bild: Seth Wenig/AP/TT

Stjärnornas värmekrav: Ändra speltiderna

Tennisstjärnorna Novak Djokovic och Daniil Medvedev är vidare i OS-tennisen. Men efteråt beklagade sig båda över speltiderna.
– Jag tycker att matcherna borde starta runt 18.00 för då lättar värmen, säger Medvedev.

ANNONS

Världstvåan Daniil Medvedev besegrade kazaken Alexander Bublik med 6–4, 7–6 i första omgången. Matchen började runt 12.30 lokal tid i 32-gradig värme i Tokyo och ryssen menade att värmen var bland det värsta han har spelat i. Nu vill han senarelägga starttiderna i tennisturneringen.

– Jag tror inte att de kommer att ändra det mitt i turneringen, men det är vad som kan göras och det faktum att vi bara har en minut mellan sidbyten är ett skämt, säger han och fortsätter:

– Jag tror att om du frågar 200 tennisspelare här så tycker 195 av oss att en minut är ett skämt.

ANNONS

Djokovic vann i två raka

För Medvedev är målet OS-guld, men en som vill förhindra det är Novak Djokovic. Den serbiske världsettan vann planenligt mot Hugo Dellien från Bolivia med 6–2, 6–2.

Efteråt fick Djokovic frågan om han höll med Medvedev om starttiderna.

– Till 100 procent, säger han.

Djokovic säger att han har tagit upp det med internationella tennisförbundet.

Hoppas på ändring

– De skulle kunna göra livet så mycket enklare för oss och jag förstår inte varför de inte ändrar på det. Jag tror inte att de kommer att göra det men vi hoppas det.

Djokovic är stor OS-favorit och han har redan vunnit grand slam-turneringarna Australian Open, Franska mästerskapen och Wimbledon i år. Serben är på jakt efter en så kallad "Golden Slam" genom att vinna OS samt även US Open i höst.

ANNONS