Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Halmstadkusken Peter Ingves är tillbaka på tävlingsbanan efter sin timeout. Nu berättar han om den jobbiga perioden. Bild: Petter Arvidson/Bildbyrån/arkiv
Halmstadkusken Peter Ingves är tillbaka på tävlingsbanan efter sin timeout. Nu berättar han om den jobbiga perioden. Bild: Petter Arvidson/Bildbyrån/arkiv

Stjärnkusken tillbaka i sulkyn – berättar om livskrisen

Den välmeriterade Halmstadkusken Peter Ingves har efter sin timeout bestämt sig för att ta på sig tävlingsdressen igen. Det kanske något överraskande beskedet kom i samband med anmälningarna till Halmstads tävlingar där han tackade ja till två uppsittningar.

– Jag tänker mig att börja lite lätt och ta det försiktigt.

Det senaste loppet Peter körde var den 13 februari och exakt två månader senare gör han comeback. Suget på att tävla finns där men i februari förstod Peter att han var tvungen till en förändring i livet.

Energin var som bortblåst och han tog sig till Finland och kunde i lugn och ro umgås med nära och kära.

– Vägen tidigare blev bara smalare för mig och viktigt var att träffa mamma och syskonen som jag inte sett på två år.

Han tog också professionell hjälp och stöd.

– Den sista veckan i Finland började det gå åt rätt håll.

”Har varit djävulskt trött”

Den här dagen när han annonserat sig som tävlingskusk igen är Peter som så många gånger tidigare ute på en av sina många promenader och avverkar en slinga på Galgberget.

– Man måste ta hand om sig själv och det har varit bra att röra sig och en hjälp att få bort tröttheten.

Peter återkommer ofta till tröttheten som i bland lamslagit honom.

– Under perioder har jag varit djävulskt trött och det har också påverkat sömnen.

Peter ville inte gömma sig i situationen men det var tillfälligheter som fick att han började öppet prata om sin ohälsa.

– Då brakade det loss ordentligt. Jag har fått massor av stöd via telefon och sms. Många av dem som hört av sig känner jag inte alls men bra tips och lärt mig mycket den vägen.

”Försöker ta det försiktigt”

Peter vill betona att han inte är ensam där ute om sina bekymmer.

– Som sagt nu försöker jag ta det försiktigt i början.

Har det funnits funderingar om att lägga av som kusk?

– Nja, kanske inte mer än tidigare när man inte vann lopp och fick böter och avstängningar.

Glimten i ögat finns fortfarande kvar hos 61-åringen som ska försöka göra succé i lunchtravet bakom Fullpoint och Mästarnas Mästare.

Loppen spretar överlag från Kantens Rose som står på drygt 3000 startpoäng till en handfull hästar under 100 poäng. Mest spännande att följa årsdebuten för Robert Berghs klassklättrare som vann sju lopp förra året.

Cyber Lane är högaktuell

Fältet till Elitloppet på Solvalla börja ta form. Första biljetten från elitloppsgeneralen Anders Malmrot gick till norska stjärnan Ecurie D. som imponerade stort vid seger i årsdebuten på Solvalla.

Nästa storlopp för eliten är första deltävlingen av fyra i Paralympiatravet på Jägersro i L.C. Peterssons Minne som varit en succé för Johan Untersteiner de tre senaste åren.

Halmstadtränaren har prenumererat på titeln med segrar för Day Or Night In i dubbel upplaga och Cyber Lane. Titelförsvararen Cyber Lane är även högaktuell i årets upplaga.

Han är ett jagat byte framförallt från ett starkt ”himmalag”. I den skånska kvintetten står främst hoppet till Racing Mange som är jämnårig med Cyber Lane. Vid seger är finalplatsen på Åby i början på maj säkrad och samtidigt även en plats i Gävles guldfinal 22 maj som är sista chansen att eventuellt nå en biljett till Elitloppet.

HP:s V4-system 13 april

V4 1: 1,2,4,5,10. Res: 7–8.

V4 2: 7,8,9. Res: 1–5.

V4 3: 1,2,5,7,8,10,12. Res: 9–11.

V4 4: 10 Kantens Rose. Res: 11–8.

105 rader

LÄS MER: Conrad Lugauers första seger i storloppet – Harran Boko ett bra exempel

Fler lokala sportnyheter hittar du här