Martin Johansson gjorde två mål och stod för en assist när Färjestad besegrade Rögle med 5–1. Arkivbild.

Stjärnans comeback Färjestads lycka

Färjestad hade förlorat sju raka matcher, varav fyra under Martin Johanssons skadefrånvaro. När 30-åringen gjorde comeback mot Rögle satte han stopp för sviten.

|

Färjestad kom till mötet med SHL-jumbon Rögle utan en enda seger på sju försök – men med Martin Johansson.

Den landslagsmeriterade forwarden var tillbaka efter fyra matchers skadefrånvaro, och han var spelsugen.

I första perioden sköt han skottet som gav returen som Marcus Nilsson rakade in till 1–0.

I den andra varvade Johansson upp ordentligt. Han följde upp sin assistpoäng med en rökare i krysset fram till 2–0. Lite mer än sex minuter senare satte han 3–1 i spel i numerärt överläge, efter att först ha fått ett rensningsförsök i bröstet.

- Jag har lite flyt men det är skönt att vara tillbaka, sade Johansson till C More.

Taylor Matson reducerade till 1–2 mitt i hemmalagets press men när Alexander Johansson tog vara på assistkungen Johan Rynos framspelning fram till 4–1 i slutet av mittperioden var matchen över.

Per Åslund avrundade målskyttet när han satte 5–1 på Rynos tredje assist för kvällen – Färjestads tredje fullträff i powerplay.

Rögle har spelat upp sig under säsongen men parkerar fortfarande på sista plats i tabellen. Mot Färjestad var laget mer eller mindre chanslöst.