Stina Nilsson. Arkivbild.
Stina Nilsson. Arkivbild.

Stina Nilsson väntas tävla på VM

Hoppet om att Stina Nilsson ska kunna köra VM i Seefeld är plötsligt stort. Sprintstjärnan reser till VM-orten Seefeld på fredag och planen är att hon ska tävla i sprinten nästa torsdag. "Nu är det bara att fortsätta ett steg i taget", säger Nilsson.

ANNONS
|

Nilssons deltagande i skid-VM i Seefeld är fortfarande osäkert. Men 25-åringen kommer att åka till den österrikiska VM-orten redan nu på fredag för att fortsätta sin rehabilitering av skadan på plats.

Tidigare har chansen till VM-start uppgetts vara liten. Nu jobbar man i stället på att den regerande OS-mästaren ska stå på startlinjen i VM-sprinten den 21 februari.

"Över all förväntan"

- Det har gått väldigt bra, över all förväntan, säger landslagschef Rikard Grip till TT.

ANNONS

- Hon åker till Seefeld på fredag, med ambition att hon ska tävla i sprinten.

Nilsson fick en bristning i baksidan låret under världscuptävlingarna i Otepää den 19 januari. De första signalerna när skadans omfattning blev känd pekade på att Stina Nilsson med största sannolikhet skulle missa VM.

Nu har Sverige kanske fått sitt största guldhopp åter.

"De senaste veckorna har verkligen varit tålamodsprövande för mig, men jag är otroligt tacksam och stolt över det arbete som jag tillsammans med det medicinska teamet lyckats åstadkomma. Nu är det bara att fortsätta ett steg i taget och hoppas på det bästa", säger Stina Nilsson i ett pressmeddelande.

Inga garantier

Än är det för tidigt att garantera en VM-start. Rikard Grip poängterar att Nilsson fortfarande inte har belastat kroppen för fullt.

- Men det går fortsatt åt rätt håll och tanken är att hon ska kunna starta. Men sedan är det så, ett fel i rehabiliteringen, en dag som inte blir som vi har tänkt, så kan hon stå på botten igen. Det är inga garantier, det är fortfarande stor osäkerhet, säger Rikard Grip.

ANNONS
Toblach, TT:s utsände

Fakta: Stina Nilsson

Född: 24 juni 1993.

Bor: Östersund.

Klubb: IFK Mora SK.

Meriter: OS: 1 guld, 2 silver, 2 brons. VM: Fyra silver. Världscupen: 19 segrar.

ANNONS