Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Stephanie Holmén och "Sparven" får åka till VM. Arkivbild.

Stephanie Holmén tar femte VM-platsen

Sveriges förbundskapten Henrik Ankarcrona har tagit ut den femte och sista ryttaren till VM i hoppning i höst. Med Stephanie Holmén som reserv är laget fullständigt.

Stephanie Holmén, 27, blir den femte och sista ryttaren som får chansen i hästhoppningen i VM i Tryon, USA, i höst.

Tillsammans med hästen Flip's Little Sparrow, eller "Sparven" som hon kallas, får Holmén agera reserv bakom Peder Fredricson, Henrik von Eckermann, Malin Baryard Johnsson och Fredrik Jönsson, som är uttagna sedan tidigare.

"Allt det här är såklart tack vare Sparven", säger Holmén i ett pressmeddelande.

"Det känns jättekul och så himla häftigt".

"Stor tillgång"

Tillsammans med Sparven så har hon bland annat en sjundeplats på GP-hoppningen i Hickstead och en tredjeplats i Ommens GP.

- Det är en väldigt stark ryttare som levererar bra hela tiden. Jag tror att hon kommer att vara en stor tillgång till hela laget, säger Henrik Ankarcrona till TT.

Förbundskaptenen medger att beslutet inte var helt enkelt, han fick "tänka både en och två gånger". En ryttare som därmed hamnar utanför VM-laget är Rolf-Göran Bengtsson, som var ett av de aktuella namnen.

- Han är en ryttare som alltid är intressant att ha med i ett mästerskap och han har presterat bra under året. Men i dagsläget tycker jag att Stephanie var ett bättre alternativ, säger Ankarcrona.

Vill ge All In tid att bli redo

Ännu återstår dock ett frågetecken för Ankarcrona: vilken häst ska Peder Fredricson rida? Stjärnhästen All In är på väg tillbaka från en skada, men frågan är om han hinner bli redo.

Den 10 september måste hästarna anmälas.

- All In har tävlat två helger nu och Peder har en bra känsla. Nu ska den vila någon vecka och sen behöver han få några fler rundor i kroppen, säger Ankarcrona, som kommer att utnyttja hela tiden fram till den 10 september innan något beslut tas.

- Det finns ingen anledning att bestämma sig innan. Även om vi vet vad All In gjort tidigare måste den ha chansen att formtoppa och bli redo. Klart att den visat i flera mästerskap vad den kan, då vill man ju ge den så mycket tid det bara går.