Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Henrik Stenson missar ännu en putt under första dagens spel av The Players Championship.

Stenson långt efter på Sawgrass

Henrik Stenson kämpar fortfarande mot en sviktande form. I stortävlingen The Players Championship ligger svensken tio slag bakom täten.

TPC Sawgrass i Florida är en bana Henrik Stenson brukar trivas på. Men 2019 har inte börjat bra för den svenska stjärnan, och torsdagen slutade med 75 slag, tre över par. Stenson inledde med en bogey på det första hålet och noterades för ytterligare fyra under de första nio hålen.

- Det var lite för många, men det finns ändå en hel del grejer som jag är ganska nöjd med. Det var svårt därute nu på eftermiddagen och det är en tekniskt svår bana med små marginaler. När man inte riktigt är på så är det ganska trixigt, säger Stenson till C More.

Totalt blev det sju bogeys och tre birdies för en 118:e plats.

För tio år sedan vann Stenson Players Championship – ibland kallad herrgolfens femte major – vilket fortfarande är hans och svensk herrgolfs näst största triumf efter British open-segern 2016.

Alex Norén gick runt på 70 slag, två under par. Norén spelade stabilt under hela rundan och fick med sig birdies på de två sista hålen, bland annat efter att ha sänkt en fyrametersputt på det klassiska 17:e, korthålet där greenen är helt omgiven av vatten.

Tommy Fleetwood och Keegan Bradley delar ledningen efter första dagens spel. De båda gick sina första 18 hål på 65 slag, sju under par.