Henrik Stenson efter att ha ordnat par på det 17:e hålet.
Henrik Stenson efter att ha ordnat par på det 17:e hålet.

Stenson bra med – trots miss på 18:e hålet

Henrik Stenson är fortsatt bra med i US Open – och debutanten Marcus Kinhult klarade kvalgränsen. Men båda svenskarna gjorde missar på det 18:e hålet, som kunde ha blivit dyrbara.

ANNONS
|

Allt som krävdes var ett till synes enkelt inspel från hundratalet meter – men Henrik Stenson slog sin wedge aningen fel och med för mycket spinn rullade bollen tillbaka ner i den främre bunkern. Till slut blev det en bogey på avslutningshålet och en runda på par, 71 slag.

Därmed ligger Stenson på elfte plats, sex slag efter ledande Gary Woodland.

- Fram till det sista hålet så kändes det inte som att jag satte en fot fel särskilt många gånger. Jag höll ihop det till en bra score ändå. Det var trist att avsluta med en bogey, givetvis, men annars var det en okej dag, säger Stenson när han summerar sitt spel för Viasat.

ANNONS

- Det var lite kämpigare i dag. Uppvärmningen var inget vidare i morse, det kändes lite kantigt redan från början, och känns det inte bra innan du går ut så är det sällan det blir bättre när man väl är ute och spelar på Pebble Beach i US Open.

"Kämpigare i dag"

Stenson ligger fortsatt på tre under par totalt, men hans fokus inför helgen ligger inte på att nå den absoluta tätstriden.

- Jag ligger väl inte direkt sömnlös och funderar på resultatplaceringar, det gör jag inte, säger Stenson till Svensk golf.

- Jag ser det mer långsiktigt, att försöka får lite bättre vibbar i det vi jobbar med och sen göra två bra varv och sen vad det blir spelar väl mindre roll egentligen. Jag känner inte att jag har spelet att utmana om en seger den här veckan.

ANNONS

Henrik Stenson blir inte ensam blågul i helgens spel. Efter lång och nervös väntan kunde US Open-debutanten Marcus Kinhult konstatera att hans +2 precis räcker för att få spela helgens 36 hål.

Kinhult imponerade

Det dröjde till de sista spelarna närmade sig slutet av sina rundor innan cutten kunde säkras till just Kinhults resultat. Hans två avslutande bogeys på fredagen blev alltså inte så dyrbara som 22-åringen först befarat.

- Jag är inte så säker på att få spela mer. Jag slog en bra drive på 18:e hålet och det kändes som att jag slog ett bra andraslag med järn-4:an men jag missade greenen, sade Kinhult innan det glädjande beskedet kom.

Han hade dessförinnan imponerat med fyra birdies på sju hål.

Alex Norén behövde däremot aldrig vänta, redan när han hålat ur på 18:e greenen stod det klart att hans 72-runda, som gav fem över par totalt, inte skulle räcka för fortsatt spel i tävlingen.

Överraskning i toppen

I toppstriden såg engelsmannen Justin Rose länge ut att behålla den ledning han skaffat sig på torsdagen. Men då slog doldisen Gary Woodland till med en 65-runda, sex slag under par, och tog sig upp i ledning efter halva turneringen.

ANNONS

För att riktigt visa att fredagen var hans dag avslutade Woodland med att på det 18:e hålet sänka en 15-metersputt. Han leder därmed med två slag före Rose.

TT

Fakta: Lördagens starttider

Några intressanta starttider under lördagen (svenska tider):

18.37: Marcus Kinhult, Brian Stuard.

20.27: Tiger Woods, An Byeong-Hun.

22.06: Francesco Molinari, Jim Fyruk.

22.50: Henrik Stenson, Adam Scott.

23.23: Rory McIlroy, Chez Reavie.

23.34: Aaron Wise, Louis Oosthuizen.

23.45 Justin Rose, Gary Woodland.

ANNONS