Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Fixade tre poäng. Tom Stenberg gjorde inget misstag efter att ha kommit fri från halva plan. Målet gav Halmia andra raka segern.

Stenberg Halmiahjälte när Sise fick se rött

Halmia har hittat vinnarspåret. Mot Assyriska BK kom andra raka segern - trots spel med tio man i 30 minuter. Tom Stenberg räddade segern efter att Joe Sise blivit hands-utvisad.

IS Halmia 2

Assyriska BK 1

(1–0)

Det var i den 72:a spelminuten som den kvicke Stenberg blev helt fri - från mittlinjen - och ensam med Assyriskamålvakten kunde 18-åringen sätta 2–0.

– De hade ett jäkla tryck när vi var tio man och står högt upp. Så när vi får iväg bollen är det ju bara att gå. Det var bara mål som gällde, försöka låta bli att tänka, säger Stenberg, hämtad från Trönninge IF.

Målet, hans andra för säsongen, blev också en skön revansch då ytterforwarden missat ett gyllene läge i början på matchen.

– Katastrof, det ska vara mål där. Vuk (Lugonjic) kommer på kanten och slår in den i straffområdet där jag är i princip helt ensam, men jag hamnar lite snett och får en konstig träff så den går utanför. Skönt att få revansch.

Stenbergs 2–0 kom bara nio minuter efter att Joe Sise, den forne Halmstads BK-anfallaren, blivit utvisad efter två onödiga kort. Det första efter att ha sparkat iväg bollen efter en offside-situation och det andra för att tagit bollen med handen.

– Det var lite dumt. Men jag började två-tre meter bakom backen och linjedomaren står sju meter nedanför mig, så han var ju inte med utan vinkade bara på ren reflex. Det var frustration där, vilket var onödigt. Det andra, jag hoppar upp och får en knuff i luften, tappar balansen, och skyddar mitt ansikte när bollen kommer mot huvudet. Det ska inte vara kort, men det viktigaste är att vi vann, säger Sise som innan dess hade hunnit med flera bra aktioner men fortfarande har en bit kvar i avslutslägena.

Tabellelvan Assyriska tryckte på för reducering. Halmia sprang frenetiskt och försvarade sig väl, men en för lös tillbakanick av Max Eggertsson gav Daniel Albano Neves friläge och gästerna 1–2 i den 88:e minuten.

Vladimir Lukic stod dock för en ny bra insats mellan stolparna och fler mål blev det inte.

Halmia, med en ankelskadad Patrik Ingelsten på bänken, hade då kontrollerat händelserna i den första halvleken. 1–0 borde kanske kommit tidigare men dröjde till den 31:a minuten.

Efter att ha saxat sig fram längs högerkanten hittade bollen, med lite tur, fram till Niclas Taube som dunkade upp bollen i nättaket.

Efter fyra omgångar står Halmia nu på sex poäng. På onsdag väntar hett derby mot Laholms FK.

Fler lokala sportnyheter hittar du här