Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

St Louis Alexander Steen gratuleras efter målet i första perioden.

Steen hyllas efter seger mot Calgary

Svenskarna höll sig framme i matchen mellan St Louis och Calgary i NHL-ishockeyn, som slutade 5–2. St Louis Alexander Steen gjorde ett mål och noterades för hela tre assist, medan Calgarys Mikael Backlund gjorde två mål.

Alexander Steen får en stor del av äran efter segern mot Calgary. Han gjorde lagets första mål i slutet av första perioden, efter att Calgarys Mikael Backlund gjort motståndarlagets första knappt fyra minuter in i matchen.

- Han blir bättre för varje match just nu, och det kommer att fortsätta, säger tränaren Mike Yeo om Steen, vid en pressträff direkt efter matchen.

Steen noterades för assist till Jaden Schwartzs mål, och knappt tre minuter senare igen, till Alex Pietrangelos mål. Han hann även, i slutet av tredje, skicka en målgivande passning till Paul Stastny.

"Känns bekvämt"

Mike Yeo hyllar svensken efter matchen.

- Han får saker att hända offensivt, i kombination med att man kan lita på honom kväll efter kväll i varje situation. Det känns bekvämt när han är på isen.

Insatsen gav Steen säsongens första fyra poäng i den fjärde matchen för hans del. Han missade de första sex matcherna på grund av en bruten hand.

- Det var tufft att Steen fick den där skadan, för jag tyckte att han såg väldigt bra ut på träningslägret. Jag tycker att han är ett snäpp snabbare i år. Han gjorde ett väldigt bra jobb över sommaren och kom tillbaka i väldigt bra form. Det märktes på det fokus han hade under sommaren att han är en motiverad hockeyspelare.

Backlund tvåmålsskytt

Steen utsågs till en av matchens bästa spelare.

- Självförtroende är bra, så länge vi inte blir arroganta. Vi är ett bra hockeylag, säger Mike Yeo.

Efter första perioden var ställningen 1–1, efter ett mål från Steen och ett från Calgarys Mikael Backlund.

Backlund satte även lagets andra mål, som kom i andra perioden.

Calgarys svenske målvakt Eddie Läck räddade 24 av 28 skott på mål.

I kvällens andra match mellan Columbus och Buffalo vann Columbus med 5–1. Johan Larsson noterades för assist till Buffalo enda mål, och Alexander Wennberg för assist till Columbus sista.