Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Stefan Persson satt bakom Barbaresco V.W. och det blev en vinnande kombination i V65 efter ett starkt lopp i ledningen. Bild: Lars B Persson
Stefan Persson satt bakom Barbaresco V.W. och det blev en vinnande kombination i V65 efter ett starkt lopp i ledningen. Bild: Lars B Persson

Stallformen på topp hos Lars Brindeborg

Lars Brindeborg driver att av de mindre proffsstallen i Halmstad. Han har fullt snurr på hästmaterialet och med 50 i segerprocent i år klättrar han stadigt på stegen.

Före V65-tävlingarna blev det flest frågor om segermaskinen Amore Passo V.W. som finns med i segersnacket i Mantorps V75:a.

I hastigheten glömdes nästan Barbaresco V.W. bort men stallkompisen var på tårna inför comebacken. Åttaåringen slog till med dunder och brak och tog en välförtjänt seger.

– Jag visste var han kan och han gjorde det verkligen bra, menar Stefan Persson som satt i sulkyn.

Hade krafter kvar

Trots en rejäl tryckare på första långsidan hade Barbaresco V.W. krafter kvar i ledningen för att stoppa Il Duce Boko i spurten.

Stefan fick därmed en positiv känsla för stallformen hos Brindeborg. Nästa uppgift blir att sätta dit sjätte raka segern för Amore Passo V.W. i ett öppet V75-lopp.

I en favoritbetonad V65:a blev Jerry Riordans amerikanska nyförvärv Fromming inte oväntat den kvickaste vinnaren. I fyraåringen finns snabba tider inombords och 1.13,4 i andra starten på svensk mark var som en gäspning när Markus Niklasson dirigerade fältet i ledningen.

Löpglatt nyförvärv

Ett danskt nyförvärv som det också sprutade löpglädje om var Johan Untersteiners Glorius Rain som satt färg på treåringsloppet. Svepningen på sista långsidan var av bästa märke fram mot den enkla segern.

– Det är en trevlig och framförallt snabb häst, ler Johan som i år har laddat upp med 25–30 treåringar och han ger tummen upp för den nya kullen i stallet.

Samma tongångar finns även hos Marcus Lindgren som inte var speciellt förvånad över att Redbull Pellini i årsdebuten gled undan till säker seger.

– Vi har många fina treåringar på gång, hälsar Marcus.

LÄS MER: Johan Untersteiners skarpa blick en given närkontakt

Fakta: Rätta raderna

V65–raden: 6–8–1–4–7–6 (lopp 2–7)

6 rätt: (206,1) 5 071 kr.

5 rätt: (5 224) 146 kr.

V4–raden: 1–4–7–6 (lopp 4–7)

4 rätt: (959,0) 1 064 kr.

V3–raden: 7–6–1 (lopp 6–8)

3 rätt: (26) 1 140 kr.

Fler lokala sportnyheter hittar du här