Daniel Ståhl i herrarnas diskus under Diamond League-tävlingen på Olympiastadion i Rom, Italien.
Daniel Ståhl i herrarnas diskus under Diamond League-tävlingen på Olympiastadion i Rom, Italien.

Ståhl fyra i DL-debut – Solomon "persade"

Daniel Ståhl slutade på fjärde plats – men var långt ifrån ett toppresultat – när herrarnas diskus gjorde säsongspremiär på Diamond League-programmet i Rom, Italien. På 3 000 meter hinder så slog däremot Napoleon Solomon till med nytt "pers".

ANNONS
|

25-åringen – som i fjol tog VM-silver i London och har ett årsbästa på 68,03 meter – skickade under torsdagskvällen som längs iväg diskusen 64,84 meter, i den sjätte och avslutande kastomgången på Olympiastadion.

Resultatet tog Ståhl från femte till fjärde plats, knappt fyra meter från Federick Dacres, Jamaica, som vann på 68,51 och kastat längst i världen i år (69,83 i februari). Tvåa blev VM-guldmedaljören Andrius Gudzius på 68,17.

- Fysiskt kändes det bra i dag men inte tekniskt. Sjukdom och skada har påverkat lite i kastkänslan men jag känner mig stark i gymmet och i kastningen. Men det är bara maj, det kommer i augusti, säger Daniel Ståhl till TV12, enligt SVT.

ANNONS

I damernas höjdhopp slutade Sofie Skoog på en tionde plats efter att ha rivit ut sig redan på 1,88 meter. 1,84 som hon tog sig över var dock nytt årsbästa för Skoog som har ett personbästa på 1,94, men ännu tävlat sparsamt under våren. Ryskan Marija Lasitskene, som tävlar under neutral flagg, vann på 1,97.

På herrarnas 3000 meter hinder slog 24-årige svensken Napoleon Solomon nytt personligt rekord med tiden 8.23,54. En egen förbättring med drygt fem sekunder, men knappt 18 sekunder från Mustafa Mohameds svenska rekord från 2007 (8.05,75). Solomons tid räckte till en elfteplats bakom Conseslus Kipruto, Kenya, som vann på nya världsårsbästatiden 8.08,4.

TT

ANNONS