Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Linköpings Jesper Pettersson lämnar utvisningsbåset efter att ha fått matchstraff mot Frölunda. Nu stängs han också av i två matcher.
Linköpings Jesper Pettersson lämnar utvisningsbåset efter att ha fått matchstraff mot Frölunda. Nu stängs han också av i två matcher. Bild: Adam Ihse/TT

Stängs av efter omdiskuterat matchstraff

Linköpings back Jesper Pettersson stängs av i två matcher efter det omdiskuterade matchstraffet i tisdags mot Frölunda i SHL.

Svenska ishockeyförbundets disciplinnämnd skriver i beslutet att Pettersson gjorde sig skyldig till en otillåten tackling mot huvudet på Frölundas Jere Innala.

– När jag sett det i efterhand hade jag definitivt inte tagit någon utvisning, sade exempelvis Linköpings tränare Klas Östman på presskonferensen efteråt och fick medhåll av Frölundatränaren Roger Rönnberg.

På X, tidigare Twitter, skrev Luleås forwardsstjärna Brendan Shinnimin att "det finns ett verkligt problem i den här ligan om det här är ett matchstraff".

Disciplinnämnden skriver i sin motivering att Pettersson "hade kunnat undvika att träffa huvudet" och att han "lämnade isen med båda skridskorna i tacklingen".